Ми у Facebook
26.05.2019, 15:25

Шлюб без штампу в паспорті

З жовтня 2016 року штампи про шлюб та розірвання шлюбу в паспорти не ставляться. Чому? Розповідає управління юстиції у Рівненській області.
У зв'язку із прийняттям 14.07.2016 року Верховною Радою України Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, щодо документів що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України”, виключенно норми щодо проставлення відмітки про шлюб та розірвання шлюбу в паспортах громадян України.

Чому варто укладати шлюбний договір?

В цьому новому законі передбачено видачу свідоцтв про реєстрацію шлюбу кожному з подружжя, а також виключено норми щодо поставлення відміток в паспорти громадян України, як при реєстрації шлюбу, так і при реєстрації розірвання шлюбу.

Чи існує церковне розлучення, або Як "розвінчатися"

Одночасно нагадуємо, що відповідно до статті 14 Закону України “Про державну реєстрацію актів цивільного стану” - державна реєстрація шлюбу проводиться у присутності нареченої та нареченого з пред'явленням для посвідчення їх особи і віку паспортів громадянина України або паспортних документів іноземця чи документа, що посвідчує особу без громадянства. Державна реєстрація шлюбу через представника не допускається.





На правах реклами