Ми у Facebook
07.05.2019, 16:00

Магнітні бурі у травні 2019 – прогнози

В які дні наприкінці весни варто приділити увагу своєму здоров’ю?
За попередніми прогнозами фахівців, у травні 2019 року в певні дні та години ймовірні слабкі магнітні бурі та деяке посилення геомагнітних хвиль.

Це може впливати не тільки на супутниковий та радіозв’язок, а й на самопочуття та настрій метеочутливих людей. Особливо якщо в ці дні ще й різко міняється погода, то спека, то дощі, то насувається буревій і гроза й атмосферний тиск то падає, то росте...

За даними Space Environment Center, NOAA & U.S. Air Force, США, в окремі години вночі та вранці 1, 2, 7, 8, 15 травня очікуються дуже слабкі магнітні збурення.

За прогнозами фахівців Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ТЕСІС, магнітосфера Землі у березні досить спокійна, за винятком окремих днів 1 - 2 травня, 7 травня, 15 травня, 29 травня.

Увага! Прогнози можуть уточнюватись і оновлюватись. Найточніші дані – отримані науковими фізичними лабораторіями та фахівцями за 1-3 доби до початку магнітної бурі, яка залежить від несподіваних спалахів і викидів плазми, а також утворення “чорних дір” та плям на Сонці.

Щоб легше переносити дні магнітних бур, бажано:

- бути у позитивному настрої, уникати стресових ситуацій;
- зменшити фізичні навантаження та перейти на більш щаднийий режим дня;
- відмовитися від алкоголю і сигарет, максимально обмежити вживання міцної кави та чаю, солоної, гострої, жирної, смаженої їжі;
- більше перебувати на свіжому повітрі, гуляти, ходити пішки.
- людям з хронічними захворюваннями, сердечникам і гіпертонікам виконувати рекомендації лікарів і приймати прописані медиками препарати, щоб уникнути загострень.

А найголовніша порада – не зациклюйтесь на тому, що на вас впливають магнітні бурі.

Як поводити себе у дні магнітних бур
Чому кішка лягає на хворе місце?

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами