Ми у Facebook
15.05.2019, 16:01

Українець увійшов до виконкому престижної міжнародної організації

фото з фото з facebook.com/sergiy.tomilenko

Україна представлена в Європейській федерації журналістів.
Голову Національної спілки журналістів Сергія Томіленка обрали членом виконкому ЄФЖ.

“Кампанія з виборів була непростою, на 7 місць у виконкомі претендувало 14 кандидатів

Під час обговорення позиції НСЖУ були спроби нейтралізувати наші заклики по солідарності із українськими журналістами, які переслідуються в РФ, Криму та окупованому Донбасі окремими представниками французької делегації та гостями Конгресу з РФ (СЖР офіційно не допустили до участі у Конгресі, оскільки росіяни не сплачують внески до ЄФЖ, бо вважають федерацію "занадто прозахідною та антиросійською").

фото з facebook.com/sergiy.tomilenko
фото з facebook.com/sergiy.tomilenko


Водночас, абсолютна більшість делегатів Конгресу ЄФЖ підтримала запропоновані НСЖУ два звернення - солідарність із українськими  журналістами, яких переслідує Росія чи контрольовані нею сили, та стурбованість неприпустимо високим рівнем фізичної небезпеки журналістів в Україні (із підтримкою ініціативи проведення спеціальних парламентських слухань, чого вимагає НСЖУ).

Щодо виконкому ЄФЖ - це уперше представник України увійшов до керівного органу федерації. При цьому ми отримали голосів більше від авторитетних кандидатів з Фінляндії, Швейцарії, Франції, Британії, Польщі та Португалії”, - розповідає Сергій ТОМІЛЕНКО.

Президентом Федерації переобрали Могенса Блічера Б'єрегарда з Данії, а віце-президентом стала Марта Барченілла з Іспанії (повноваження віце-президента склала Надія Ажгіхіна).

До виконкому ЄФЖ на трирічний період відтепер входять представники України, Чорногорії, Італії, Греції, Туреччини, Німеччини та Бельгії.

Нагадаємо, нещодавно в НСЖУ назвали антирейтинг «Ворогів реформування преси». До списку посадовців чи політиків, які перешкоджають роздержавленню газет, увійшли як представники місцевих органів влади, так і столичні топ-чиновники.

Нагадуємо, що НСЖУ також відслідковує стан безпеки журналістів, зокрема, моніторить розслідування вбивства відомого журналіста Павла Шеремета.





На правах реклами