Ми у Facebook
17.05.2019, 13:34

Хто на Рівненщині голосуватиме за нову політичну партію Гройсмана?

Участь у парламентських виборах Володимира Гройсмана на чолі нової політичної сили представники політикуму Рівненщини вважають цілком логічним кроком для Прем’єра. Успішна діяльність очільника Уряду допоможе партії здобути чималий відсоток голосів виборців і сформувати численну фракцію у парламенті.
Нещодавно Прем’єр-міністр розповів про своє бачення формату нового політичного об’єднання. Багато уваги приділятиметься кадрам – Гройсман робить ставку на людей, котрі є успішними, уже досягли певних результатів.

— Я б хотів, щоб це була достатньо якісна з точки зору професійності та здатності політична сила. Насправді можу сказати, що зараз шукаю людей, які могли би бути достатньо результативними. Також би хотів бути дотичним до створення класичної центристської політичної партії, яку було би створено не під вибори, а яка була би достатньо організованою структурою з визначеною ідеологію з об’єднанням якісних і фахових людей, які можуть не просто розмовляти, — зауважує Володимир Гройсман.


Є СТАРТОВИЙ РЕЙТИНГ


Експерти вважають, що у Прем’єр-міністра є чимало можливостей задля формуваня потужної політичної сили. На думку українських політологів шанси увійти до складу наступного парламенту достатньо високі.

— Останні соціологічні опитування демонстрували, що Гройсману довіряють або скоріше довіряють 20% населення, і це поки і є його електоральна база, — твердить політолог Валентин Войтков.

— Гройсман – молодий, він належить до того ж покоління, що й Зеленський. Вони ровесники, як Арсеній Яценюк і багато інших. Зараз починається епоха людей цього віку. У Володимира Борисовича є стартовий рейтинг, який дозволяє боротися за проходження партії в парламент, — переконаний політолог Володимир Фесенко.

ЕКОНОМІЧНА СИТУАЦІЯ ПОЛІПШИЛАСЯ


На думку експертів високий рейтинг Прем’єра передусім зумовлений позитивними змінами в Україні. Також за політичну силу Володимира Гройсмана можуть проголосувати виборці із поміркованими поглядами. Ці люди здатні одразу виявляти популізм і не «купуватися» на обіцянки зниження у два-чори рази вартості газу чи зменшення «комуналки» чи збільшення середніх зарплат до 4000 доларів.



До речі, «Агентство моделювання ситуацій» попереднього місяця організувало експертне опитування оцінки роботи Кабміну. У результаті 85,2% із тридцяти опитаних експертів вважають, що загальноекономічна ситуація в Україні за три роки діяльності Уряду Володимира Гройсмана значно поліпшилася.

— Варто зазначити, що іще у квітні 2018 року соціологи фіксували зростання довіри Гройсмана й задоволеність його роботою серед населення. А на початку 2019 року, згідно з даними всеукраїнського опитування громадської думки, який організував Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), у рейтингу потенційних прем’єр-міністрів чинний очільник Кабміну набрав найбільшу кількість прихильників – 15,3%, — зауважує політолог Олександр Радчук.

ПІДТРИМКА У ПАРЛАМЕНТІ ПРИШВИДШИТЬ ЗМІНИ


Без сумніву під час виборчої кампанії згадуватиметься й успішна робота Гройсмана на посаді міського голови Вінниці. На цю посаду вінничани обирали його двічі. Під час балотування на другий термін Володимир Гройсман звертався до виборців з закликом забезпечити підтримку його команди у міській раді. Здобувши таку підтримку, Гройсману вдалося значно пришвидшити позитивні зміни у місті.

Власне таку ж історію Володимир Гройсман хоче відтворити і нині – очільник Уряду переконує, що у подальшому на посаді Прем’ра йому необхідна підтримка однодумців, Кабмін повинен спиратися на більшість у парламенті задля подальшої успішності й ефективності.

До речі, у цьому й полягає відмінність президенських виборів, де громадяни обирають напрямок зовнішньої політики держави, керівника оборонного напрямку, від парламенських, де українці обирають прем'єр-міністра. Фактично українці голосують за тих, кому довірять економічну сферу, пенсії і зарплати тощо. Численна фракція у парламенті – необхідність для продовження напрямку реформ і позитивних перетворень, котрі вже здійснює команда Прем’єра.



— Я маю розуміння, що робити далі, і я можу очолювати уряд. Якщо український народ вирішить, що я та сформована нами команда будуть гідні представляти їхні інтереси та реалізовувати ті завдання, які люди перед нами ставлять, то я готовий буду очолити уряд, — запевняє Володимир Гройсман.

НА РІВНЕНЩИНІ ГОЛОСУВАТИМУТЬ ПРИХИЛЬНИКИ БПП


Рівненський соціолог Роман Микитюк зауважує, що на Рівненщині позитивно оцінюють діяльність Прем’єра та уряду. Експерт переконаний, що за нову політичну партію голосуватимуть прихильники БПП.

— Заміри громадської думки взимку показували, що на Рівненщині 18% респондентів підтримували Гройсмана, як керівника Уряду. В соціологічних дослідженнях після Президентських виборів почала зявлятись графа «Партія В.Гройсмана», рейтинги поки не дуже великі, в межах 1%. Гройсман сприймається як частина команди Порошенка. Електоральне поле в БПП і партії Гройсмана подібне, між ними буде перетікання в майбутньому. Позитивні оцінки Гройсмана асоціюються з частковими успіхами Уряду в певних сферах: ремонт доріг, децентралізація, запуск реформи охорони здоров'я тощо. Підвищення тарифів незначно вплинули на негативні оцінки, як було в 2015-2016 за урядування Яценюка. Достатньо добре були донесені меседжі, що це вимога МВФ. Перспективи подолати 5% бар'єр є, — зазначає соціолог.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ