Ми у Facebook
22.05.2019, 10:01

Віра і духовність – міцна основа української державності

Вже традиційно у Рівному відбулася наукова конференція, яка присвячена релігії та духовності.
Кілька років поспіль у стінах Рівненського державного гуманітарного університету проходить конференція, де науковці з Рівного та інших міст обговорювали найактуальніші проблеми, які стосуються духовного та релігійного життя в Україні.

Цьогоріч дискутували щодо того, що духовність і Православна Церква України є міцною основою для Української Держави.

«Нині і церква, і духовність і релігійне життя відіграють неабияку роль у розбудові Української Держави, адже зараз ми живемо у, без сумніву, визначний історичний час, адже українці отримали те, чого так прагнули впродовж багатьох років – Томос і власну автокефальну церкву. Саме тому сьогодення також вимагає і наукової рефлексії щодо духовного життя в Україні», - зазначає Людмила Шугаєва, доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри філософії Рівненського державного гуманітарного університету.

Українська Православна Церква - не є чимось відокремленим від суспільства, а відіграє значну роль у житті людини, адже є, перш за все, об'єднуючим фактором:

"Православна Церква України є справді відкритою. Відкритою не тільки для того, щоб при зустрічі з різноманітними проблемами, об'єднати якомога більшу кількість громадськості, суспільних верств, наукових інституцій, вірних, для того, що відповісти на ті виклики, які висуває нам життя. Церковну реальність не слід відокремлювати від суспільного буття, від буття Держави, адже це взаємопов'язано", - говорить ректор Рівненської духовної семінарії прот. Віталій Лотоцький.



Також на конференції було представлене видання “Служіння Богу — це служіння людям. Історія Рівненської єпархії Української православної церкви Київського патріархату”, яке є результатом співпраці науковців РДГУ та духовенства Рівненської єпархії ПЦУ.

Без сумніву проведення подібної конференції є не лише реакцією інтелектуалів на виклики сучасності, а й суттєвим внеском в скарбницю української філософської думки.





На правах реклами