Ми у Facebook
28.05.2019, 19:34

Як запобігти формуванню неправильного прикусу у дитини?

Люди, яким зараз за 20 і 30 років, часто стикаються з проблемами дихальних шляхів і порушеннями дихання уві сні. Не в останню чергу це викликано неправильним прикусом.
Він також може привести до випадіння зубів, карієсу, естетичних проблем, порушення дикції. Розвиток дихальних шляхів і щелепи починається в дуже ранньому віці. Тому вживати дії для правильного формування щелепи потрібно вже з перших днів життя дитини.

Ефективне лікування


Сьогодні неправильний прикус успішно лікується. В більшості випадків для цього потрібні брекети. Інколи проводиться хірургічне втручання. Результатом, як правило, є повне усунення проблеми. Положення нижньої щелепи нормалізується і пацієнт може повертатися до звичного життя. Ви можете переглянути фото після виправлення прикусу та прочитати відгуки пацієнтів клініки OrthoGo, щоб дізнатися більше про особливості лікування та його результати.

Однак найкраще зовсім не допускати виникнення проблеми. Нижче описані деякі з найважливіших кроків для цього.

Профілактика неправильного прикусу в дітей


Основні рекомендації для батьків:

• Припиніть використовувати пустушку через шість місяців після народження дитини. Чим довше вона смокче пустушку, тим сильніше деформується щелепа.

• Грудне вигодовування до 12-24 місяців має вирішальне значення для запобігання неправильному прикусу. Рухи язиком під час такого вигодовування сприяють правильному розвитку щелеп. Окрім того, грудне молоко є багатим на корисні речовини. Але намагайтеся його не зціджувати, оскільки при годуванні з пляшечки дитина робить значно менше рухів язиком.

• Коли дитина починає їсти тверду їжу, давайте їй продукти, які потрібно жувати. Це можуть бути банани, авокадо, яйця, тушковані овочі та ін. Не забувайте про достатню кількість поживних речовин у раціоні. Уникайте обробленої їжі з високим вмістом цукру.

• Слідкуйте за чистотою в приміщенні. Алергени в повітрі можуть викликати набряк слизової оболонки в носі. Через це дитина дихає ротом, що призводить до викривлення щелепи. Алергію, нежить та інші проблеми з дихальними шляхами потрібно усувати якомога швидше.

Проконсультуйтеся з педіатром, щоб дізнатися більше про особливості профілактики неправильно прикусу. Лікар може пояснити, яку їжу варто вживати дитині, як робити масаж щелепи, а також дасть інші рекомендації. Завдяки такому підходу значно знижується ймовірність того, що дитині доведеться носити брекети.





На правах реклами