Ми у Facebook
30.06.2019, 10:40

Квартира ваша, а борги чужі: На що звернути увагу при купівлі помешкання

Якщо Ви збираєтесь купити житло на вторинному ринку, звертайте Вашу увагу на заборгованість за комунальні послуги, та що робити, якщо це вже сталося.

На що потрібно звернути увагу, при купівлі квартири:


- Довідка про відсутність заборгованості за комунальні послуги. Для угоди купівлі-продажу житла мати довідку про відсутність заборгованості від комунальних служб не обов’язково, однак вона все ж необхідна покупцеві. Адже цілком ймовірно, що разом з помешканням ви можете придбати і борги попередніх власників.

Оскільки довідки про заборгованість немає, покупцеві потрібно самостійно перевірити наявність боргів за комунальні послуги .

Де отримати довідку про відсутність боргів за надані послуги перед ТОВ «Рівнетеплоенерго»?

Щоб отримати довідку, ви можете прийти на наші дільниці обслуговування споживачів за адресами:
- вул. Кавказька,1А; вул. І.Вишенського,4А,
- вул. Шухевича,2А, та ЦНАп.

При отриманні довідки варто звернути увагу: на суму заборгованості, адресу квартири, особовий рахунок, та ПІБ її власника.

Також перевірити наявність боргу перед Товариством Ви можете і за допомогою онлайн-сервісу «Особистий кабінет»: http://rivneteploenergo.com/ok/

Як діяти, якщо ви придбали квартиру з боргами за комунальні послуги?


Якщо про борги попередній власник помешкання Вас не повідомив і ви не маєте наміру сплачувати чужу заборгованість, тоді цей спір потрібно вирішувати у судовому порядку з колишнім господарем квартири.
Якщо ж ви погодились відшкодувати борг колишнього власника за комунальні послуги у рахунок зменшення вартості житла (за мінусом суми боргу), комунальні служби мають право пред’явити вам претензії при несвоєчасному погашенні заборгованості за надані послуги.





На правах реклами