Ми у Facebook
03.06.2019, 12:20

Що таке вишиванка?

Якщо проаналізувати запити користувачів національних костюмів, то «вишиванка жіноча», займе далеко не останнє місце. Цей одяг, створюють із якісного матеріалу та добре розшивають - це найголовніші характеристики. Для багатьох грає роль зовнішній дизайн та оформлення, саме це робить річ сильною та індивідуальною.
Чому барвисті сорочки викликають такий інтерес? Чи варто розглядати вироби лише як елемент національного вбрання? Все це ви дізнаєтеся зі статті.

Нагадуємо, що купити якісні вшиванки можна на сайті - https://ukrainart.com.ua/ua/vyshuvanku.

Вишиванки - перша поява сорочок


Багатьом українцям і росіянам відомий такий термін як «вишиванки» і зовсім не з чуток. Красиві сорочки з витонченою вишивкою були присутні в багатьох одежних шафах. Дами самостійно шили жіночі вишиванки, використовували традиційні візерунки, а потім хизувалися в них на вулиці.

Традиційно, під вишивкою розумілася українська сорочка, прикрашена ручною вишивкою. Тут використовувалася особлива техніка та способи декорування, в результаті чого виходили надзвичайно красиві, самобутні речі. Якщо звернутися до історії, то такі вироби з'явилися ще в стародавні століття. Геродот (історик Стародавньої Греції) в своїх працях описав, що національний одяг скіфів був прикрашений незвичайної вишивкою. Вишитий одяг переніс багато змін, але основна технологія створення вишиванок для жінок і чоловіків дійшла і до нашого часу!

Вишиванка - традиція чи модна тенденція?


Особливим попитом користуються українські жіночі вишиванки під час святкування “Дня вишиванки”. Ця річ не просто зручна, але й дуже ошатна. Сорочки продаються в магазинах, їх можна замовити в ательє індивідуально, а можна, постаратися вишити самостійно.

Не так давно сорочки вишивають навіть відомі модельєри. Сьогодні в їх колекціях можна побачити речі, прикрашені традиційною українською вишивкою. Дами, активно стежать за модними тенденціями, намагаються обов'язково придбати вишиванку, щоб потім здивувати подруг і вразити шанувальників.

Загально про вишиванку


Відповідаючи на поставлене на початку замітки питання, що ж таке вишиванка - традиція чи данина моді, можна сказати, що вишиванка - це стильний, самобутній, екзотичний предмет гардеробу. Якщо правильно поєднувати виріб з іншими речами, то сорочка стане практичним аксесуаром для постійного використання. По експериментувавши з кроєм та кольором, отримаєте ексклюзивне вбрання на кожен день.

Сподіваємось вам сподобалась стаття!





На правах реклами