Ми у Facebook
06.06.2019, 13:07

Сьогодні у Рівному лунатимуть звуки органа

Cьогодні, 6 червня, о 19.00 в органному залі концерт "Перлини світової органної музики" Юлія Ландау орган (м. Славутич)
Початкову музичну та загальну освіту Юлія Ландау отримала у м. Славутич, органну освіту здобула у Києві в школі мистецтв в органному класі заслуженої артистки України Ольги Дмитренко.




За час навчання брала участь в майстер-класах професорів: Моцартеума – Х.Метцгера (Зальцбург), Вищої школи музики – М.Віллінгера (Нюрнберг), Ж.Б. Моно (Париж) та отримала від них блискучі відгуки. На професійне зростання органістки вплинуло знайомство з історичними органами Австрії, Німеччини та Польщі під час запрошень для концертів та перебування в цих країнах.

Органістка веде активну концертну діяльність в органних залах України, просвітницьку роботу в рідному місті та благодійну діяльність у католицьких та лютеранських храмах України та за кордоном. У 2018 році завдяки її ініціативі та ентузіазму місто Славутич отримало новий цифровий концертний орган, після чого органні та камерні концерти стали систематичними; вона є організатором, натхненником і керівником муніципального проекту "Центр органної музики" в Славутичі. Виконавській манері Юлії Ландау притаманне делікатне ставлення до авторського задуму, намагання розкрити слухачам музичність твору, витонченість та чутливість, ніжність та пристрасть.

У репертуарі органістки представлені твори від зарубіжних композиторів XVII століття до сучасних українських. Особливе місце в репертуарі займає органна симфонія «Чорнобиль» Мікаела Тарівердієва, написана під враженням від подорожі в зону відчудження Чорнобильської АЕС після катастрофи, очним свідком якої була в дитинстві Юлія Ландау.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ