Ми у Facebook
08.06.2019, 18:51

У Рівному говорили про розумні рішення для нової школи

У Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся регіональний форум «Інноваційні смарт-рішення для освіти».
Захід підготовлений спільно із ГО «Розумне місто та екосистема» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Рівненської обласної ради, Рівненської обласної державної адміністрації, Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» та Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, метою якого є об’єднання зусиль закладів та установ освіти, громадськості та бізнесу для сталого інноваційного розвитку системи освіти України.



Експонована виставка повністю відповідає концепції Нової української школи.

Відкривали форум ініціатори: проректор із зовнішніх зв’язків та моніторингу якості освіти Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Іван Вєтров та віце-президент ГО «Розумне місто та екосистема» Ігор Титаренко.

Загалом у форумі взяло участь близько 200 учасників – керівників обласних, районних, міських рад, ОТГ, органів управління освітою, закладів освіти, методичних служб, представників бізнесу, науки, громадських організацій, професійних асоціацій – представників Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Одеської, Чернігівської, Чернівецької, Вінницької, Сумської, Житомирської, Запорізької областей.

Робота форуму з цікавими дискусіями була насичена п’ятьма тематичними блоками, три з яких включали: «Інновації в освітньому процесі, цифрові навчальні технології, STEAM-проекти, хмарні сервіси в освіті, цифрові рішення для дистанційної освіти»; четвертий – «Інноваційні технології у національно-патріотичному вихованні» та п’ятий блок «Еко- та енергосистеми».

Особливу увагу учасників форуму привернула виставка технічних, дидактичних, методичних розробок. Для глядачів проводилися міні-майстер-класи з робототехніки, використанню інтерактивних панелей та парт, високооб'ємних панорам, презентувалися вітчизняні розробки шкільного обладнання, дидактичних матеріалів для інклюзії, дошкільної та початкової освіти тощо.

Теоретичну та практичну складові представляли спікери:
• керівник відділу рішень Prestigio Ганна Волковинська (споживча електроніка для освіти, осель і бізнесу);
• менеджер з розвитку освітніх рішень LEGO Education в Україні Олена Табінська (освітні STEM-програми, засоби та технології для закладів освіти);

та інші.


У своїх анкетах учасники відмітили інноваційність заходу, його новий формат, надзвичайно високий рівень організації форуму.

Велика зацікавленість учасників форуму побаченим і почутим підкреслила, наскільки важливим є невідкладне впровадження інноваційних рішень в освітній процес.





На правах реклами