Ми у Facebook
08.06.2019, 12:37

Екологічні інновації Adidas – кросівки, які дружать з природою

Один з головних принципів засновника компанії Adidas Аді Даслера: «Робити спортсменів кращими». Ось чому в Adidas інновації лежать в основі усіх продуктів. Вибір матеріалів та технологій виготовлення взуття дозволяє отримати продукти, які вважаються одними з найкращих у світі.
Ознайомитися з асортиментом та замовити кросівки Adidas ви можете в магазині SneakerStudio – https://sneakerstudio.com.ua/rus_m_Бренды_БРЕНДЫ_A_adidas-750.html. Сьогодні компанія також дбає і про захист навколишнього середовища. Більш тонкі чи легкі матеріали означають менше відходів та економію сировини. Нижче описані деякі з ідей, які допомагають виготовляти комфортне та міцне взуття з мінімальним впливом на оточуюче середовище.

Parley for the Oceans


З 2015 року Adidas співпрацює з природозахисною організацією Parley for the Oceans. Компанія є одним з засновників ініціативи по відмові від пластику. У виробництві використовуються або альтернативні матеріали, або перероблені полімери, отримані з вторинної сировини.

Вже в 2018 році, в рамках проекту Parley for the Oceans, Adidas випустила більш ніж 5 млн. пар взуття з використанням вторинного пластику. Ця ініціатива корисна і для споживачів, оскільки компанія постійно шукає можливості для здешевлення виробництва за рахунок використання вторинної сировини.

А до 2024 року виробник планує повністю перейти на перероблені пластмаси.

Futurecraft Loop


В 2019 році Adidas представила унікальні кросівки Futurecraft Loop. Їхня особливість полягає в тому, що взуття повністю підлягає вторинній переробці. З полімерів тут використовується лише термополіуретан. Його можна перероблювати на 100%. Очікується, що споживачі зможуть здавати кросівки на переробку, отримуючи за це знижку на нову пару взуття.

Проект FUTURECRAFT.LOOP націлений на вирішення проблеми пластикових відходів шляхом створення виробництва замкненого циклу. В результаті старе взуття перетвориться не на пластикові пляшки і не опиниться на сміттєзвалищі, а стане основою для нових кросівок.

Згідно результатів досліджень, кросівки Futurecraft Loop цілком здатні витримувати до 400 км ходьби чи бігу. Перша партія взуття нараховувала 200 пар. Початок масового виробництва запланований на 2021 рік.

Futurecraft Biofabric


Ще один приклад незвичного взуття від Adidas – кросівки Futurecraft Biofabric. Ці кросівки на 100% виготовлені з волокна Biosteel®, яке з часом повністю розкладається. Матеріал був створений німецькою біотехнологічною компанією AMSilk. Волокна має унікальну комбінацію характеристик, яка дозволяє знизити вагу на 15% в порівнянні з традиційними синтетичними матеріалами. При цьому він не менш міцний. А в перспективі його міцність може бути збільшена настільки, що буде переважати звичайну синтетику.

DryDye


Технологія DryDye - це процес фарбування поліестерної тканини, в якому не використовується вода. Також вона передбачає використання на 50% менше хімікатів і на 50% менше енергії, ніж при традиційному фарбуванні тканини.

Вперше бренд Adidas представив цю технологію в 2012 році. Вже до 2014 року завдяки ній було зекономлено близько 100 млн. літрів води. У 2016 році технологія почала використовуватися у виробництві взуття.

Зменшення кількості відходів


Ініціатива Adidas направлена на виготовлення взуття з використанням мінімальної кількості матеріалів. Після успішного запуску лінії Element Soul в 2012 році компанія представила чергову новинку – Element Voyager – у 2013 році. Звідтоді принцип зменшення відходів використовується у все більшій кількості продуктів.

Ось кілька основних характеристик цих кросівок:

• Лише 12 компонентів в порівнянні з 30 в середніх кросівках. На 60% менше елементів та на 500 г менше відходів.
• Екологічно чисті матеріал – користь для оточуючого середовища та безпека споживача. Можна не турбуватися про хімічні речовини, які негативно впливають на стан здоров’я.

Взуття Kayley, представлене в 2014 році, дозволило ще більше зменшити кількість відходів. Це лише кілька прикладів інноваційних рішень.

Щодня дослідницький відділ Adidas працює над інноваціями, які допомагають і природі, і покупцеві. Завдяки цьому ви отримуєте безпечне та зручне взуття для занять спортом та прогулянок.





На правах реклами