Ми у Facebook
09.06.2019, 16:00

За добу двоє діток втопилися у водоймах

Події сталися на Київщині та в Запорізькій області. Одному з двох загиблих хлопців днями виповнилося 14 років, меншому – 7 років.
Зокрема вчора, 8 червня, родина з Броварського району Київської області у повному складі відпочивала на березі річки Десна, відзначаючи день народження мами. Двоє синів віком 14 і 12 років відійшли від місця відпочинку родини приблизно на 200 метрів вверх за течією. Там неповнолітні вирішили перейти річку вбрід до острова посеред русла. При цьому старший хлопець послизнувся і почав тонути. Молодший брат кинувся його рятувати і сам почав тонути.

Ситуацію помітив з берега рибалка, 59-річний киянин. Він кинувся рятувати дітей, почергово підіймаючи їх над водою і намагаючись доправити до берега. В результаті вдалося врятувати меншого брата. Пошуки 14-річного хлопця тривають. Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Тим часом у Михайлівському районі Запорізької області 7-річний хлопчик поїхав на риболовлю з батьком і дядьком. Поки чоловіки рибалили на березі зрошувального каналу, малолітній впав з краю берега в канал і втопився. Його тіло знайшли рятувальники. За цим фактом слідчі внесли інформацію про цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Усього впродовж травня цього року було зафіксовано 12 подій, пов’язаних з утопленням дітей. У червні таких фактів зафіксовано вже вісім.

Поліція закликає громадян уважно і відповідально ставитися до відпочинку дітей біля води. Батькам і рідним неповнолітніх слід пояснювати їм правила поведінки на воді, не відпускати дітей далеко від себе, постійно тримати в полі зору. Бажано обирати для відпочинку спеціально обладнані місця, уникати місць з необстеженим дном, оскільки там можуть виявитися небезпечні перешкоди (тверде дно, уламки будівельних свай, металеве сміття тощо). У разі підозри на нещасний випадок слід негайно повідомити рятувальників та поліцію.

За матеріалами департаменту комунікації Національної поліції України.





На правах реклами