Ми у Facebook
11.06.2019, 15:20

На Рівненщині стартує рибальський сезон

З 11 червня стартує сезон риболовлі на водоймах Рівненщини.
«Закінчуються обмеження, пов’язані з весняно-літньою забороною на лов водних біоресурсів. З 11 червня стартує сезон риболовлі на водоймах Рівненщини. Проте закінчення весняно-літньої заборони на вказаних водоймах не означає вседозволеність», - наголошують рибінспектори.

Рибалки-любителі повинні чітко дотримуватися Правил любительського і спортивного рибальства, зокрема, не застосовувати при вилові вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів.

Як упіймати велику щуку: секрети весняного лову від рівненських рибалок

У цей літній період на водоймах загального користування дозволяється вилов риби громадянам з берега та з човна вудками усіх видів, із загальною кількістю гачків не більше п’яти та спінінгом з блешнею. Норма вилову риби – 3 кг за добу. Нерестова заборона вилову раків закінчується 30 червня, норма – 30 шт. Щодо підводного полювання, то воно дозволяється гарпунними рушницями (без застосування аквалангів) та при наявності посвідчення підводного мисливця.

Існують мінімально допустимі розміри риби, при яких її можна брати в улов, наприклад: сом – 70 см, судак – 42 см, щука – 35 см, лящ – 32 см, короп – 25 см, лин – 20 см та інші. Максимально дозволений прилов риб і раків, менших за встановлений розмір, допускається всіма видами дозволених правилами рибальства любительських знарядь лову за підрахунком поштучно, не більше 30 % від загального улову.

Рівненські рибалки обирають водойми через... інтернет [ОГЛЯД]

При недотриманні вимог Правил любительського та спортивного рибальства передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність у встановленому законом порядку. Крім того, порушники відшкодовуватимуть збитки за один екземпляр водних біоресурсів, згідно з діючими таксами. А саме: судак – 510 грн, сом – 425 грн, щука – 340 грн, сазан – 306 грн, білій амур, товстолоб – 255 грн, лящ – 170 грн, лин – 119 грн, тарань (плітка) – 85 грн, краснопірка – 68 грн, плоскирка – 34 грн, карась – 17 грн, рак – 25,5 грн.

Сувора заборона встановлена на вилов риби такими знаряддями лову як сітки, ятері, павуки, екрани, драчі, ості та інші. За вилов риби електровудкою, вибухівкою та шляхом потрави передбачена кримінальна відповідальність згідно ст. 249 ККУ з відшкодуванням всіх нанесених збитків.

"Рибні місця Рівненщини" — сайт для любителів активного відпочинку

До слова, що 20 травня - на річках та 10 червня – на озерах, водосховищах, інших водоймах Рівненщинни закінчився нерестовий період на вилов водних біоресурсі. Заборонено здійснювати вилов раків у всіх рибогосподарських водоймах з 1 квітня по 30 червня.





На правах реклами