Ми у Facebook
15.06.2019, 14:40

Рік за три: військовим перерахують пільгову вислугу років за участь в ООС

Військовослужбовцям рядового, сержантського, старшинського та офіцерського складу Збройних Сил України перерахують пільгову вислугу років за участь в Операції об’єднаних Сил, повідомили в оперативному командуванні "Північ".
Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів України №435 від 22 травня 2019 року. Вона вносить зміни до іншої постанови – №393 від 17 липня 1992 року “Про порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейським, співробітникам Служби судової охорони та членам їхніх сімей”.

До початку проведення Операції об’єднаних Сил військові ЗС України отримували надбавку за пільгову вислугу років за участь в Антитерористичній операції (АТО). Вираховувалася вона як рік за три. Із закінченням АТО та початком ООС законодавство потребувало змін. Так, вони і були внесені у вищевказаній постанові.

Відтак, військовослужбовцям, які брали участь в Операції об’єднаних Сил з 30 квітня 2018 року і по теперішній час, буде перераховано пільгову вислугу років. Перерахування здійснюватиметься так само – рік за три.
Відповідно до розпорядження Міністра оборони України від 4 червня 2019 року такий перерахунок у військових частинах має здійснитися до 1 вересня цього року.

Дізнавайтесь про цікаві події та актуальні новини разом з "ОГО". Свіжий номер газети вже у продажу, pdf-версія доступна на порталі OGO.ua.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ