Ми у Facebook
13.06.2019, 12:30

Над Землею зійде Полуничний Місяць

Надзвичайно красиве астрономічне явище відбудеться вперше за 50 років. Так званий Полуничний Місяць деякі люди можуть побачити лише раз у своєму житті.
Як пише видання The Telegraph, востаннє Полунична Повня була півстоліття тому в червні 1967 року. Тепер є шанс її побачити 17 червня 2019-го!

Чому це явище називають Полуничним Місяцем? На відміну від Багряної (Кривавої) Повні, він не червоний і нічим не відрізняється, крім назви. А її червневому Повному Місяцю дали колись індіанці-алгонкіни, які вважали цей час сигналом до збирання дозрілих ягід. До того ж у Повню всі трави та плоди максимально наливаються соками, а літнє сонцестояння наділяє їх ще й магічною цілющою силою.

До речі, якщо батьківщиною полуниці називають Північну Америку, то матінкою троянди вважається Європа. Тому у Франції червнева Повня відома як Повний Трояндовий Місяць.

У Південній півкулі, де зараз розпал зими, це небесне явище може називатися Оук-Мун, тобто Холодний Місяць або Довгий Нічний Місяць, пише vokrugsveta.ua.

Червневу Повню астрологи та часто називають Місяцем Меду, Солодким Місяцем, Благословенним Місяцем. В езотериці це час заклинань на здоров'я, відродження, успіх та силу, час першого врожаю, коли люди починають пожинати плоди своєї праці...

Хоча цього місяця Місяць уповні настане, коли в Україні день (11:31 за київським часом), але Повню в усій своїй красі можна буде спостерігати і фотографувати ввечері 17 червня, з 21:17 по Києву. Місяць буде здаватися найбільшим і найкрасивішим на тлі великих дерев чи споруд, коли він максимально наблизиться до них або горизонту.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами