Ми у Facebook
13.06.2019, 15:28

На Донбасі загинули понад 3300 мирних жителів – ООН

фото з gogetnews.info

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні з квітня 2014 року по 9 червня 2019 року зафіксував 3332 смертей серед цивільного населення на Донбасі, ще понад 7 тисяч були поранені.
Такі дані озвучила в четвер, 13 червня, глава Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер під час прес-конференції, яка транслювалася у Facebook.

При цьому з початку 2019 року було зафіксовано 70 жертв серед цивільних на Донбасі, зокрема 12 загинули, ще 58 були поранені.

«Це найменший показник за весь період конфлікту», - зазначила Фрейзер.

З початку червня місія також зафіксувала 12 жертв серед цивільного населення. За словами Фрейзер, це стільки ж, скільки за весь травень.

Також повідомляється, що з 16 лютого до 15 травня щонайменше вісім чоловіків і одна жінка померли від погіршення стану здоров'я на контрольних пунктах в'їзду-виїзду на Донбасі.

За словами Фрейзер, на Донбасі країни існує потреба в додаткових КПВВ, для того, щоб мільйон осіб, які щомісяця перетинають лінію зіткнення, робили це швидше і в більшій безпеці.

Раніше в ООН заявляли, що з квітня 2014 року до кінця 2018 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули до 13000 осіб.

Про це повідомляє Слово і діло.

Нагадаємо, що через обшуки росіянами здоров’я матері та дитини опинилося під загрозою.

Аби поховати побратима, поранені воїни відмовилися від лікування





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ