Ми у Facebook
20.06.2019, 10:41

Борщівник Сосновського загрожує рівнянам (+ФОТО)

Куди звертатися, аби позбутися небезпечної рослини?
Влітку буяють не тільки ті трави та квіти, які приносять радість, а й ті, які можуть зашкодити. При чому, їх можна зустріти навіть під стінами власного будинку.

Ось такий красень - борщівник Сосновського виріс практично попід вікнами на вулиці Млинівській. Фото рослини прислав постійний читач ОГО. Такі ж само рослини бачили і на Ювілейному.




Хто ж повинен боротися із цими небезпечними рослинами?

Як повідомили кореспонденту ОГО з міського управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому, комунальні підприємства постійно викошують борщівник, якщо є звернення громадян або якщо його виявляють самі. Борщівник не входить до переліку карантинних бур’янів, який затвердило своїм наказом Мінагрополітики, тож органи місцевого самоврядування не мають правових підстав для здійснення дієвого контролю щодо поширення борщівника Сосновського, а також зобов’язання землевласників та землекористувачів до проведення належних заходів щодо боротьби з борщівником.



Боротися з борщівником, як зазначають в управлінні житлово-комунального господарства, можна двома способами - хімічним, застосовуючи препарати, які в межах міста не використовують, та механічним - простіше кажучи, викошуючи борщівник.

Та все борщівник Сосновського - небезпечний представник флори. Це шкідлива для здоров’я рослина, яка викликає глибокі опіки та алергію на шкірі.

До речі, як повідомляє видання Фirtka.if.ua, в Івано-Франківську комунальник косив борщівник і попікся.





На правах реклами