Ми у Facebook
22.06.2019, 18:00

Ягідний сезон: 4 рецепти десертів з полуниць

Що приготувати зі свіженьких і трохи перестиглих ягід? Пропонуємо рецепти пані Галі. Можете міняти пропорції, імпровізувати, фантазувати і навіть створювати власний, фірмовий десерт!
Фото Pixabay

Омлет з полуницями й кокосовою стружкою
150 г полуниць, 2 яйця, 1 столова ложка масла чи маргарину, 1 столова ложка цукру, 2 ложки кокосової стружки, 1 чайна ложка ванільного цукру.

Збийте білки з цукром, з'єднайте з жовтками. Кокосову стружку підсмажте до золотистого кольору, половину з'єднайте із збитими яйцями. На пательні розігрійте жир і на середньому вогні підсмажте омлет. Помиті й почищені полуниці поріжте і вимішайте з ванільним цукром. Покладіть ягоди на омлет, складіть його удвоє і посипте цукровою пудрою та рештою кокосової стружки.


Перекладанець зі збитою сметаною
700 г полуниць, 2 пісочні або бісквітні коржі (можна використати звичайне пісочне печиво, солодкі крекери), 250 г свіжої сметани, 4 столові ложки цукрової пудри, 1 пачка полуничного желе (або 20 г желатину і 3-4 столові ложки свіжого полуничного соку, 1 склянка води), півсклянки гарячої води, 1 столові ложка лимонного соку, ванільний цукор.
Приготуйте і відставте в холодне місце полуничне желе. Полуниці помийте, підсушіть на серветці, почистіть. Збийте охолоджену сметану з цукровою пудрою. Змішайте гарячу воду з ванільним цукром і лимонним соком та охолодіть. Корж (щільно складене печиво) полийте лимонним сиропом, зверху викладіть половину полуниць та збиту сметану. Накрийте коржем або печивом і полийте лимонним сиропом. Викладіть решту полуниць. Полийте желе, яке починає застигати. Покладіть у холодильник на кілька годин.

Домашнє морозиво та інша смакота з чорниць (РЕЦЕПТИ)

Холодний напій з полуниць
500 г полуниць, 0,5 л молока (питного йогурту), цукор, 50-100 г вершкового морозива (або пломбіру, або вершків).
Полуниці помийте, почистіть, обсушіть, протріть через сито, додайте холодне кип'ячене молоко, цукор за смаком, добре розмішайте, розлийте у високі склянки і поставте в холодильник. Перед подаванням у склянки покладіть по ложці морозива або збиті вершки. Прикрасьте половинками полуниць та листочками м'яти.

Ягоди з домашнім сиром
400 г не дуже кислих ягід (полуниці, суниці, чорниці, малина), 150 г свіжого кисломолочного домашнього сиру (можна магазинний 5-9%), пів склянки холодного кип'яченого молока (можна замінити кількома столовими ложками сметани або йогурту), цукор за смаком, дрібка ваніліну.
Ягоди переберіть, почистіть, добре промийте у друшляку, дайте воді стекти. Сир протріть через сито, збийте з молоком (сметаною, йогуртом), додавши цукор і ванілін. Ягоди покладіть у тарілочки й залийте сирно-молочною масою.

Читайте також:

Ягідний сезон: Корисна-шкідлива полуниця

Базарний день у Рівному: Скільки коштують перші чорниці

Літня дієта: як легко схуднути на фруктах і овочах





На правах реклами