Ми у Facebook
19.06.2019, 17:20

Вибори в Раду: Які партії лідирують?(+РЕЙТИНГ)

Майже за місяць в Україні відбудуться парламентські вибори. Соціологічна група «Рейтинг» промоніторила настрої українців. Хто у трійці лідерів?
Згідно результатів опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 8-12 червня 2019 року, 35% опитаних заявили, що Україна рухається у правильному напрямку, 36% – протилежної думки, ще 30% – не визначилися.

Динаміка зміни настроїв населення у позитивний бік далі продовжується. Відносно більше тих, хто має оптимістичніші погляди на стан справ у країні, спостерігаються серед мешканців Півдня, наймолодших респондентів, виборців партій «Слуга народу», «Сила і честь», а також «Голос». Натомість прихильники партій «Європейська солідарність» та «Опозиційна платформа - За життя» – найбільш песимістичні в цьому питанні.

- 77% висловили однозначну готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року. Ще 12% зазначили, що скоріше готові брати участь, 8% – не голосуватимуть, 3% – не визначилися.

- Лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія «Слуга народу», яку готові підтримати 47,1% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. Також, наразі, долають прохідний бар’єр «Опозиційна платформа – За життя» (11,1%), партія «Голос» (8,1%), «Батьківщина» (7,3%). «Європейська Солідарність» (5,0%). Партію «Сила і честь» готові підтримати 4,1%, партію «Громадянська позиція» – 2,2%, Радикальну партію – 2,1%, партію ВО «Свобода» – 2,1%, партію «Українська стратегія» – 1,9%, Опозиційний блок – 1,8%, Самопоміч – 1,2%. Рейтинг інших політичних сил – менше 1%.



- Більше половини опитаних вірять у те, що партія «Слуга народу» подолає 5% виборчий бар’єр та потрапить до майбутнього парламенту. Близько 40% говорять так про партію «Батьківщина», третина – про партію «Опозиційна платформа – За життя», чверть – партію «Європейська Солідарність», кожен п’ятий – про партію «Голос». Серед симпатиків політичних сил з відносно високим рейтингом більше 70% вірять в те, що їхні фаворити потраплять до Верховної Ради.

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення дослідження: 8-12 червня 2019 р.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ