Ми у Facebook
20.06.2019, 09:55

«Виходить, у «Європейської солідарності» рівненська команда», - Петро Порошенко

Петро Порошенко представив у Рівному команду «Європейської солідарності».
19 червня до Рівного завітав екс-президент України та лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко. Основна мета візиту до Рівного – представлення команди «Європейської солідарності» та ознайомлення з конкретними кроками політичної сили в парламенті.

Європейська Солідарність довела конкретними справами, що краще від інших знає дорогу до ЄС та НАТО. На цьому шляху команда екс-президента довела, що вміє отримувати перемоги і розв’язувати найскладніші завдання. Водночас нині українці повинні допомогти команді прогресивних і досвідчених продовжити ті зміни, які було розпочато.

Команда «Європейської солідарності» суттєво оновилася. У першій півсотні кандидатів – майже половина ще ніколи не були депутатами. Оновлена команда державників поєднує досвід тих, хто рятував країну у важкі часи. І енергію нових людей – воїнів-ветеранів, волонтерів, громадських діячів.

Петро Порошенко під час виступу у Рівному навіть пожартував, що не відразу знав, що у «Європейської солідарності» рівненська команда. Адже сьомий номер у списку ЄС – рівнянка Яна ЗІНКЕВИЧ, доброволець і командир медичного батальйону "Госпітальєри"., начальник медичного управління та реабілітації бійців Української добровольчої армії (раніше ДУК ПС).

Ця молода жінка з перших місяців війни (з 2014 року) особисто витягла та врятувала більше як 200 поранених українських солдатів з передової. Створила та досі керує медичним батальйоном "Госпітальєри" (з часу створення врятували близько 3 тис. поранених українських воїнів та цивільних). І саме таких істинних патріотів об’єднав навколо себе Петро Порошенко.

- Ця партія близька мені по поглядах. Я бачу реальні вчинки і дії які уже здійснено за останні 5 років. Ми втрималися від російської агресії, ми змогли розвинути нашу армію. Це беззаперечні перемоги. Крім того, у списку 26 людей які раніше були у політиці, і 24 людини, хоча й відомі в Україні, проте раніше ніколи не були у Верховній Раді. Крім того, щодо гендерного питання у нас дотримана квота 40%. Тобто у списку «Європейської солідарності» зараз 40% кандидатів – це жінки. Це найвищий відсоток серед усіх партій взагалі. І тому я, з «Європейською солідарністю», - говорить Яна ЗІНКЕВИЧ.



Ще один рівнянин в команді «Європейської солідарності» - журналіст та волонтер Віталій ГАЙДУКЕВИЧ. Під час свого виступу Віталій нагадав про повалення пам’ятника Леніну у центрі Рівного і появу на цьому місці українського Кобзаря – Тараса Шевченка. Журналіст переконаний, що всі зміни можливі, але для цього треба об’єднувати зусилля.

- Хтось думає, що війна далеко, але вона ближче, ніж ми думаємо. Тому зараз час об’єднати зусилля і разом працювати над змінами, які вже розпочато, - зауважив Віталій Гайдукевич. – Наша команда – це люди, які знають шлях, яким треба рухатися. Але нам потрібна ваша підтримка, нам треба знати, що і вам це потрібно! Нам важливо розуміти, що ви в нас вірите і ми зробимо ці якісні політичні зміни.

Рівняни є й серед мажоритарників, яких підтримує політична сила - це екс-очільник Рівненської ОДА Олексій Муляренко (ВО №152), його перший заступник Віталій Ундір (ВО №153) та діючий нардеп ВО №154 Олександр Дехтярчук.



- На посаді голови ОДА я з командою працювали для того, щоб робити потужним місто Рівне та Рівненщину. І нам це вдавалося, ми реалізували чимало проектів. Зараз я прагну продовжити це робити вже у Верховній раді і тішуся, що рухаюся разом з такою патріотичною командою, - сказав Олексій Муляренко.


На завершення зустрічі з рівнянами Петро Порошенко наголосив: «Ми ніколи не підемо на союз з п’ятою колоною Януковича. З політичними силами, які намагаються принести до нас в дім "русскій мір". Крім нас немає кому дати їм відсіч.

Ніхто краще ніж "Європейська Солідарність" не знає дорогу в ЄС. І там, де треба об’єднати весь український парламент, щоб рухати Україну вперед в європейське майбутнє, наша команда є однодумцями і стрижнем, що забезпечить цей рух».







На правах реклами