Ми у Facebook
20.06.2019, 21:06

На Рівненщині «Українська стратегія Гройсмана» створюватиме середній клас

Людей, які живуть гідно, має бути більшість на Рівненщині й в Україні.
«Ми маємо за наступні 5 років створити умови для становлення в Україні справжнього середнього класу. Для мене це не якісь багатії, які живуть у своєму світі. Середній клас у моєму розумінні – це український вчитель, лікар, фермер, підприємець. Це ті люди, які формують основу нашої держави. І вони мають жити гідно», – сказав на з’їзді партії Володимир Гройсман.

ЄДИНА В УКРАЇНІ


Нині «Українська стратегія Гройсмана» це єдина партія в Україні, котра претендує на місця у парламенті, що займатиметься утворенням і підтримкою справжнього українського середнього класу. У розумінні членів партії це не тисячі заможних осіб, а набагато більша частина українського суспільства. Справжнім середнім класом мають стати люди праці, котрі формують сьогодення і майбутнє країни.

Багато хто подумає, що для утворення середнього класу цим людям треба просто дати грошей. Однак, це хибне уявлення – насправді у державі треба створити умови для тих, хто хоче гідно жити, заробляти. Зокрема, мають бути можливості здобути якісну освіту, мати доступ до сучасних послуг, гідну оплату праці. У загальному країна має бути економічно стабільною, усі мають відчувати себе захищеними.

Основа стабільності будь-якого суспільства це потужний середній клас. Саме його представники зацікавлені у стабільній, правовій і соціально орієнтованій державі. Вони не хочуть мовної, етнічної, релігійної поляризації суспільства.

РОБОТА ТРИВАЄ ДЕКІЛЬКА РОКІВ


Для представників «Української стратегії Гройсмана» утворення середнього класу не передвиборче гасло. Ця робота уже триває декілька років. Фундамент для формування середнього класу вже закладено Урядом. І це попри шкідливу діяльність популістів, малоефективну роботу нинішнього парламенту.

При цьому у партії усвідомлюють, що немає «алхімічного» рецепту для створення гідних умов життя українців. За словами Прем’єра усім органам влади треба важко, довго і злагоджено працювати. Уряд зі свого боку третій рік поспіль діє над створенням якісної медицини, освіти, сприятливого бізнес-клімату, ефективної державної системи, справедливих податків.
Про здобутки у напрямку створення українського середнього класу свідчать цифри. За три роки економіка зросла на 8,4%, ми одержали 1,3 трлн грн інвестицій, наш експорт складає 4,2 трлн грн. Упродовж згаданого проміжку часу з’явилося ще 3600 підприємств і компаній (між іншим, нових робочих місць створено майже на 700 тис. більше, ніж скорочено). Мінімальна зарплата зросла втричі, а середня – удвічі.

ЗРОСЛИ ЗАРПЛАТИ ВЧИТЕЛІВ І ЛІКАРІВ


Урядом Гройсмана уже створено можливості для українських вчителів, лікарів, підприємців, фермерів. У 1,5-3 рази зросла середня зарплата вчителів – рівень кваліфікації знову має значення. Лікарі одержують в середньому удвічі-тричі більше. Зі стартом медичної реформи заробіток медиків залежить від ефективності господарювання медичного закладу. Віднедавна на первинну ланку медицини виділяють у 1,5 рази більше коштів.

У нашій країні ремонтують та оснащують сучасними меблями й обладнанням школи. Навчальні заклади одержують більше свободи і починають господарювати самостійно, без зайвого бюрократизму. Триває процес поліпшення доступності та якості медичних послуг.

ЗБІЛЬШЕНО МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ БІЗНЕСУ


Також створені кращі умови для підприємців, котрих менше перевіряють, правила ведення бізнесу приводяться до сучасних світових норм, багато державних послуг можна одержати онлайн без спілкування з посадовцями.

Українські фермери за урядування Гройсмана вперше одержують реальну підтримку від держави, а не порожню балаканину. 7600 фермерських господарств отримали від Уряду 763,9 млн грн для розвитку.

Більше можливостей бізнес одержав від ремонтів доріг, розвитку дорожньої інфраструктури, залізниці та авіаперевезень. Якість і швидкість вантажних і пасажирських перевезень значно зросла.

ПОВЕРНУТИ ЛЮДЕЙ ІЗ ЗАРОБІТКІВ


Сьогодні багато хто переймається тим, що українці масово виїжджають на заробітки за кордон. Вбачають у цьому загрозу для найближчого майбутнього нашого народу, існування нашої держави.

Утворення потужного середнього класу може зарадити ситуації і повернути українців додому із заробітків. Адже чим більше в Україні буде створено можливостей, тим більше буде стимулів нашим співвітчизникам повертатися з-за кордону.

«Коли я говорю про формування середнього класу, я маю на увазі те, що середня заробітна плата в країні буде достатньою для того, щоб люди не виїжджали. І я вважаю, що в середньостроковій перспективі ми це отримаємо. Це стимулюватиме українців повертатися і працювати у себе вдома. Хочу, щоб возз’єднувалися українські родини. Це великий біль, коли батьки змушені заробляти гроші далеко від дому, далеко від своїх дітей», – говорить Володимир Гройсман на телеканалі «Україна».

ВІДСТОЮВАТИ ІНТЕРЕСИ ГРОМАД


Згідно з баченням «Української стратегії Гройсмана» середній клас потрібно утворювати передусім у районних центрах, невеликих містечках і селищах. Посприяти цьому має ініційована ще у 2014 році реформа децентралізації. Для Гройсмана вона є пріоритетом, усі ці роки він відстоює передачу повноважень, грошей і відповідальності на місця, ближче до людей.

Саме тому доведення цієї реформи, яка за п’ять років стала найуспішнішою, до завершення вписано окремим пунктом у програму партії. «Українська стратегія Гройсмана» буде відстоювати інтереси громад у парламенті.

Адже саме децентралізація створила умови для розвитку сіл та невеликих міст. Доходи місцевих бюджетів збільшилися у 3,7 разів – із 70 млрд грн (у 2014 р). до 262 млрд грн у поточному році. Підтримка регіонального розвитку з боку збільшилася з 0,5 млрд грн у 2014 році до 20,75 млрд грн у нинішньому (тобто у 41,5 рази).

Децентралізація в Україні заклала міцне підґрунтя для творення середнього класу. Саме тому Володимир Гройсман і визначає формування середнього класу своїм наступним пріоритетом. Сумніватися, що йому вдасться не доводиться – він зміг децентралізувати Україну, тож може і забезпечити утворення справжнього українського середнього класу.

УСПІХ У ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ І СЕРЕДНЬОМУ КЛАСІ


Маючи збільшені бюджети громади починають більше дбати про освіту, медицину, безпеку, про дороги та благоустрій. Там з’являються робочі місця, бо потрібні професіонали в усіх галузях. Невеликі громади почали конкурувати з великими містами стосовно залучення фахівців і кваліфікованих працівників. Згодьтеся, що нові – кращі – умови є великим стимулом для людей не залишати свою малу батьківщину.

Розвиток громад – це той фундамент, на якому і має формуватися середній клас на теренах усієї країни. Децентралізація, утворення середнього класу покликані забезпечити стабільність в Україні та гідне життя для українців. Потужні громади та розвинений середній клас – це основа успішності країн Європи, яка має стати пріоритетом і для України.

«Передати повноваження і ресурси на місця та створити в Україні справжній середній клас – вважаю це є запорукою успіху України», - переконаний Володимир Гройсман.





На правах реклами