Ми у Facebook
28.06.2019, 21:30

Рівняни побачили несподіваний Євромайдан

Історичні події, які потім отримали назву Революція Гідності, стали, без сумніву, поворотними для нашої країни, адже вони визначили її майбуття.
Саме тому день, коли прийняли Конституцію України, є найкращою нагодою згадати про ці доленосні миті, адже ухвалення головного закону України теж назавжди визначив її майбутнє.

Цього дня у Рівному відкрили фотовиставку «Від революції до євроінтеграції», що складається зі світлин, які у 2013 році відзняв фотограф з Рокитнівщини Микола Кирильчук.

Ініціатор створення виставки – відомий на Рівненщині політик та громадський діяч, який донедавна очолював Рівненську обласну державну адміністрацію Олексій Муляренко. Він, до речі, приймав активну участь у Революції гідності, був першим заступником коменданта наметового містечка на Євромайдані, а тому, як ніхто інший знає, наскільки важливими є згадані революційні миті, а найголовніше – яку вагу має пам’ять про них:



«Ми хочемо показати життя Майдану з іншого, несподіваного ракурсу. На світлинах менше історичних подій, а більшою мірою – звичайне буття наметового містечка, портрети учасників, переважно з Рівненщини. Ми обрали дату не випадково, адже події 2013-2014 року розпочали нову сторінку у житті України. Так само як і ухвалення Конституції. Варто пам’ятати, основна вимога протестувальників – це євроінтеграція. Нам важливо зараз згадати для чого виник Майдан, заради чого деякі герої віддали своє життя. Оскільки зараз відбувається зміна влади, з’являються нові акценти, нові тенденції, нам важливо уникнути реваншистських процесів, аби здобутки Євромайдану не були марними», - говорить Олексій МУЛЯРЕНКО.



На відкриття виставки завітав і відомий журналіст, громадський діяч, член партії "Європейська солідарність" рівнянин Віталій Гайдукевич:

«Важливо знати і пам’ятати про Майдан не лише старшому поколінню, або тим, хто брав у цих подіях безпосередню участь. Це має неабияку вагу для нинішніх молодих людей. Як мені довелося переконатися на власному досвіді, нинішні 17-річна молодь погано уявляє, що це було за явище в нашій історії. І це не дивно – у той час їм було всього по 12 років. А варто усвідомлювати, що саме нинішні випускники за рік-два визначатимуть долю нашої країни. Важливо, щоб вони усвідомлювали усю важливість і значимість Майдану та його здобутків, оскільки у разі, якщо ми «втратимо» ось це покоління, то ми втратимо колосальні можливості для розвитку України. І саме такі виставки є своєрідними «нагадайками», які не дозволять зробити крок назад», - переконаний Віталій ГАЙДУКЕВИЧ.

Також Віталій Гайдукевич нагадав, що війна триває і вона ближче, ніж ми думаємо. Тому зараз час об’єднати зусилля і разом працювати над змінами, які вже розпочато. Тільки команда "Європейської солідарності" - це люди, які знають шлях, яким треба рухатися, щоб зберегти державу. І вибори - це той важіль, який ми зараз маємо використати і для цього нам потрібна підтримка кожного.



Побачити виставку «Від революції до євроінтеграції» можна буде не лише на майдані Незалежності у Рівному, але й Рівненському обласному краєзнавчому музеї, де експонуватимуться світлини. Виставку можна відвідати до кінця липня.



Також, крім цього, Олексій Муляренко, який зараз балотується на посаду народного депутата по місту Рівне за підтримки партії "Європейська солідарність", зустрівся із журналістами та розповів про свої плани після перемоги на виборах.








На правах реклами