Ми у Facebook
06.07.2019, 07:30

Рівненщина фестивалить: що цікавого буде на "Бущі папороті"

Фото з Інтернету

Оце так програма!
6-7 липня в с. Буща Здолбунівського району відбудеться обласний відкритий етно-еко фестиваль «Буща папороть».

Фестиваль відбудеться за підтримки управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, комунального закладу «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради, Здолбунівської районної державної адміністрації, Здолбунівської районної ради, Бущанської сільської ради, відділу культури і туризму Здолбунівської районної державної адміністрації та Національного природного парку «Дермансько-Острозький».

Мета фестивалю : збереження та популяризації українських купальських народних традицій та культурної спадщини Здолбунівського району, розвитку аматорського мистецтва та етно творчості, формування екологічного світогляду та залучення до охорони довкілля, сприяння розвитку туризму та промоції рекреаційного потенціалу Здолбунівщини, розширення культурних зв’язків.

В програмі фестивалю : відкритий турнір з міні-футболу; екскурсії екостежкою «Від Волині до Поділля»; виставки та майстер-класи народних майстрів; руханки та флешмоби «Ранкова роса»; майстер-клас з йоги «Екосвідомість»; толока народних умільців та виїзна торгівля; мистецька програма за участю творчих аматорських колективів Рівненщини – «Вогнецвіт»; купальські обрядодійства – одягання «Марени», хороводи, пускання вінків на річку Збитинку, запалення багаття.

На фестивалі будуть працювати такі локації: «Чарзілля» - НПП «Дермансько-Острозький», «Музейні старожитності» - Здолбунівського районного історико-краєзнавчого музею та локація бущанської громади.

А також на території буде діяти дитяча галявина та забавки для малечі, запуск повітряних зміїв, розваги для сильних та мужніх, лицарі, лучники, вівці та катання на конях і возах, презентація сімейних молочних ферм, зона барбекю та наметове містечко. Всіх бажаючих будуть частувати кулішем, юшкою та продуктами бджільництва.

Хедлайнером фестивалю буде етно-гурт «Дуліби». Вкінці етно-еко фесту відбудеться етно-вечірка під зорями та феєричне шоу «Вогняне диво».
Гостинно запрошуємо на обласний відкритий етно-еко фестиваль «Буща папороть»!





На правах реклами