Ми у Facebook
15.07.2019, 11:09

Уряд Гройсмана виділив додаткові 66,5 млн грн малим містам Рівненщини

Кабінет міністрів під керівництвом Володимира Гройсмана виділяє близько 3 млрд грн на підтримку малих міст та райцентрів України. Кожна область отримає додаткові десятки мільйонів гривень на важливі соціальні та інфраструктурні об’єкти. Частину цих коштів – 66,5 млн грн – вже розподілено для райцентрів Рівненської області.
Зокрема, фінансування від Уряду Гройсмана вже отримує Березне: 3 млн 593 тис. грн на реконструкцію очисних споруд (щодоби буде перероблятися 1500 куб. метрів стоків), 16 млн 874 тис. грн на будівництво дитсадка на 150 місць на вулиці Б.Хмельницького.

Також сім мільйонів гривень спрямовано на будівництво спорткомплекс у Сарнах на вул. Я. Мудрого 10 млн 500 тис. грн виділено для будівництва дитячого садка-ясел на вулиці Грушевського.

У Дубровиці місцева влада одержала 10 мільйонів гривень на реконструкцію Ліцею загальноосвітньої школи I-II ступеня на вул. Макарівській 11 – за ці кошти буде влаштовано шатровий дах, опорядження фасадів, замінено вікна та вхідні двері. Окрім цього 15 мільйонів виділено на будівництво спортивно-здоровчого комплексу на вул. Червоного Хреста 25.

Також для Костополя надано 10 млн 500 тис. грн на будівництво фізкультурно-оздоровчого басейну на базі Костопільської дитячо-юнацької спортивної школи у провулку Артилерійському 5а.

Найближчим часом міста нашої області одержать фінансування й інших соціально-важливих проектів. Продовження таких програм децентралізації загалом критично залежить від результатів волевиявлення громадян 21 липня – адже не зрозуміло чи буде новий уряд підтримувати громади, як нині це робить Уряд Гройсмана.

Із початку 2020 року усі малі міста матимуть повноваження та ресурси, які є зараз у великих міст та об’єднаних громад. Окрім цього, із 2020 року розпочнеться окрема урядова програма фінансування будівництва місцевих доріг (так званих «тешок» – територіальні дороги) у розмірі 10 млрд грн.

Як заявив лідер партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман, до 1 січня 2021 року потрібно, щоб районні центри й міста районного значення отримали статус об’єднаних територіальних громад і отримали всі ті можливості та ресурси для розвитку, які вже мають завдяки децентралізації великі міста і об’єднані територіальні громади. «Це дасть їм можливість до процесу остаточного об'єднання почати вирішувати проблеми людей, почати будувати дороги, почати ремонтувати садочки і школи», – сказав очільник Уряду.





На правах реклами