Ми у Facebook
18.07.2019, 11:33

На Рівненщині збудують потужний європейський завод

Потужний завод з переробки деревини планують побудувати у промисловій зоні у селі Городок Рівненського району.
Нове сучасне виробництво постане на території колишніх Рівненського ливарного заводу (РЛЗ) та Рівненського заводу тракторних агрегатів (РЗТА). Спорудити його тут вирішила відома компанія з іноземними інвестиціями «Кроноспан», яка є власником ТОВ «Технопривід Інвест Груп».

- «Kronospan» – це світовий лідер в галузі виробництва високоякісних деревних плит і суміжної продукції. Сьогодні «Кроноспан» має понад 40 виробничих заводів у 30 країнах світу - в Європі, Азії та США, зокрема, у Польщі, Білорусії, Туреччині, Болгарії, Великобританії, Люксембурзі, Хорватії, США, Чехії, Латвії, Китаї, Україні тощо, - підкреслив директор Агенції "ІнвестІнРівне" Дмитро Янушевський. – Прихід такого потужного інвестора став можливим завдяки якісній співпрації з Агенцією "ІнвестІнРівне", що була розпочата ще в лютому 2018 р.

Як розповів керівник майбутнього заводу на Рівненщині Павло Пильтяй, у 2004 році компанія «Kronospan» за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку збудувала свій перший в Україні завод з виробництва деревостружкових плит у місті Новолинську Волинської області. Тим часом будівництво заводу поблизу Рівного лише починається, однак вже в 2021 році тут обіцяють випустити першу продукцію. Для створення заводу планують інвестувати 200 мільйонів євро прямих іноземних інвестицій.

- Ми компанія не тільки з іноземними інвестціями, а й з іноземними традиціями ведення бізнесу. Законно, публічно і відкрито. Саме тому всі наші будівельні роботи, обладання, продукція – сертифіковані за найвищими міжнародними стандартами. Інакше й бути не може, адже репутація на міжнародному ринку дуже важлива, - підкреслила генеральний директор ТОВ «Кроноспан УА» Наталія Покінська. – Політика нашої компанії – залучати до контролю за якістю виробництва експертів, незалежні громадські організації, масимально співпрацювати з органами місцевого самоврядування і мешканцями територіальних громад. Ми дбаємо не тільки про високу якість виробленої продукції, а й про екологію. Наше виробництво відповідатиме не тільки усім українським стандартам екологічності, а й європейським. На заводі встановлені надсучасні фільтри та очисне обладання. Усі системи постійно модернізуються і покращуються.

До речі, уся деревина, яку використовує «Кроноспан» у своєму виробництві, має виключно легальне походження. Значна частина деревини і в результаті – виготовленої продукції, є сертифікованою сертифікатом FSC (перевірений ланцюг переробки деревини).

Середня заробітна плата робітників підприємства «Kronospan» у Городку становитиме 15-18 тисяч гривень на місяць. Усе працевлаштування – виключно офіційне, з усіма соціальними гарантіями. Побудова такого заводу матиме низку переваг для місцевої громади. Зокрема, «Kronospan» створить у регіоні 2000 робочих місць, з них 300 праціюватимуть на виробництві, решта - у охороні, прибиранні, харчуванні, логістиці, веденні лісового господарства.
Долучається «Kronospan» і до розвитку територіальних громад, де росташовані їхні заводи. Суттєво поповниться і місцевий бюджет, з якого можна буде збільшити фінасування місцевих соціальних закладів, ремонт доріг, шкіл і садочків. Судіть самі – у 2018 році аналогічний завод у Нововолинську сплатив до державного та місцевого бюджетів більше 350 мільйонів гривень податків і зборів. Чимало коштів компанія спрямовує і на благодійність. У 2018 році «Kronospan» підтримав проектів з надання благодійної допомоги на суму більше 700 тисяч гривень.

Повідомляє прес-служба агенції "ІнвестІнРівне"





На правах реклами