Ми у Facebook
19.07.2019, 14:40

Майже 1800 поліцейських Рівненщини забезпечуватимуть правопорядок на виборах

Підсумки виборчої кампанії сьогодні, 19 липня, підбили представники громадянської мережі «Опора» спільно із поліцейськими, працівниками ГУ ДСНС та міграційної служби області.
Як зазначив на пресконференції начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Рівненській області Руслан Жук, весь особовий склад переведений на посилений варіант несення служби.

«Крім того, із 16 липня поліцейські несуть службу на окружних виборчих комісіях, а сьогодні будуть взяті під охорону всі ДВК, — повідомив Руслан Жук. — Загалом на забезпечення правопорядку на 1011 дільницях залучено 1223 працівники поліції».

Вибори у ВР - 2019: усі кандидати з Рівненщини в округах (+БІОГРАФІЯ, ОНОВЛЕНО)

Безпосередньо у день голосування публічну безпеку та порядок у населених пунктах забезпечуватимуть 554 поліцейських у складі піших та автопатрулів. Також створено 6 вибухотехнічних груп, які діятимуть у кожному відділі та відділенні поліції.

У цілому попри значну активізацію та чисельність кандидатів у народні депутати, передвиборча кампанія на Рівненщині минула без грубих порушень. Станом на 19 липня на території Рівненської області зареєстровано 134 факти, пов’язані із порушенням виборчого законодавства. За результатами перевірки поліцейські склали 47 адмінматеріалів, а за чотирма — внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також правоохоронці нагадують, що сьогодні, 19 липня, о 24 годині відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України» закінчується строк проведення передвиборної агітації і наступає «день тиші».







На правах реклами