Ми у Facebook
24.07.2019, 14:25

Зеленський просить звільнити Кличка. Чому?

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський протягом двох місяців вже звільнив низку голів обласних та районних адміністрацій.
Наразі Володимир Зеленський просить Кабінет міністрів звільнити Віталія Кличка з посади голови Київської міської адміністрації.

Джерело: співрозмовник Української Правди в керівництві Офісу президента, Кабмін, прес-секретар Віталія Кличка.

Прес-секретар прем'єра Василь Рябчук: "Так, отримали. Зараз вивчаємо".

Деталі: Співрозмовник "Української правди" в ОПУ пояснив, що наразі немає остаточного рішення, хто очолить КМДА у разі звільнення Кличка. Більше того, це призначення планується не раніше ніж на кінець вересня. Нинішнє звернення до Кабміну є фактично формальністю, оскільки за законом, всі глави місцевих адміністрацій звільняються після обрання нового президента.

Пізніше інформацію у Зеленського підтвердили офіційно. У Кличка повідомили, що не володіють офіційною інформацією з цього приводу.

Прес-секретар президента Юлія Мендель: "Так, це правда, відповідно до закону України. Нагадаю, були подання на звільнення голів інших облдержадміністрацій також".

Прес-секретар Кличка Оксана Зінов'єва: "У ЗМІ гуляє лист з проханням про те, щоб підготували таке подання. Нам жодних офіційних документів чи якихось повідомлень про таку історію не надходило. Тобто у нас офіційної інформації немає".

Що відбулося раніше: Міський голова Києва Віталій Кличко зустрічався з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.





На правах реклами