Ми у Facebook
25.07.2019, 13:20

Серпень на порозі: В Україну повернеться спека

Які несподіванки приготувала погода в серпні 2019.
Липень ознаменувався температурними рекордами в Європі. Наприклад, у французькому департаменті Бордо стовпчики термометрів «злетіли» до небувалої позначки +42ºС в тіні. Причина аномальної спеки в Європі - гарячі повітряні маси, які прийшли з пустелі Сахара, повідомляє Метеопрог.

Чи дійде в серпні до України гаряче пустельне повітря?

Інший фактор, який може вплинути на погоду в серпні, це холодні полярні повітряні потоки, які йдуть з півночі. Хто втомився від дощового і похмурого липня, то третій літній місяць за довгостроковими прогнозами буде досить теплим. Вдень до +30 градусів. Але вищезгадані холодні маси повітря спровокують зниження нічної температури до +10...+12ºС.

У перші два тижні серпня термометри показуватимуть +26...+ 32ºС. Найтепліше буде на сході та півдні країни. Більш прохолодна погода збережеться в західних і північних областях. Прогнозується мінлива хмарність і дощі, місцями з грозами і зливами.

З другої половини місяця спека відступить. Денна температура повітря складе від +24 до +26ºС. Також очікуються опади.

За кліматичними нормам, для нашої країни середня температура в заключний місяць літа становить +17...23°С. До кінця серпня на поверхні землі можуть спостерігатися заморозки





На правах реклами