Ми у Facebook
29.07.2019, 15:52

В Росії відбулися масові протести і масові арешти

Фото: «Новая газета»

Росіяни вийшли на вулиці.
Протестам у Москві передувало те, що в Росії не допустили на вибори до міської думи незалежних кандидатів. Цій події опозиційно налаштовані росіяни відповіли черговим неузгоджений мітинг. Протестантів почали арештовувати ще до початків мітингів. До цього російські правоохоронці провели обшуки у незалежних кандидатів. Правозахисники повідомляли про більше 700 затриманих.

Фото: «Новая газета»
Фото: «Новая газета»


Акція, яка відбулася 27 липня стартувала поблизу московської мерії на вулиці Тверській. Кілька днів поспіль на вулиці виходили люди, а також на відомому проспекті Сахарова (де перед цим відбувалися свого часу протести), пройшов один із наймасштабніших мітингів останніх років з гаслом «допускається!» На акцію вийшло більше двох десятків тисяч людей.

Фото: «Новая газета»
Фото: «Новая газета»


Про це повідомляє Громадське. Фото належить виданню "Новая газета".

Цікаво, що ще 24 липня арештували відомого російського опозиціонера Олексія Навального. Йому інкримінують повторне порушення правил проведення мітингів (ч. 8 ст. 20.2 КоАП). Це стосувалося також недопуску опозиційних кандидатів у міську думу. Опозиція повідомляє, що у Навального виникли проблеми зі здоров’ям.

Нагадаємо, що минулого року відбулися протести проти збільшення пенсійного віку. Минулоріч у Росії відбулися опозиційні протестні акції “Він вам не цар”, організовані опозиціонером Олексієм Навальним.





На правах реклами