Ми у Facebook
30.07.2019, 17:21

Росія перекрила велику частину Чорного моря

Фото pravda.com.ua.

Аналітики роздумують, який у цьому сенс.
За даними міжнародних приписів мореплавцям, Росія починаючи з 24 липня перекрила п’ять районів у Чорному морі, - 118 570 км², що дорівнює більше чверті його загальної площі у 436 402 км².

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Ця площа стосується усталених та рекомендованих міжнародних морських суднохідних шляхів до Болгарії, Грузії, Румунії та України, таким чином майже блокуючи морське сполучення з цим країнами.

Перекриті Росією райони Чорного моря за міжнародним приписом 0817/2019, інфографіка з mil.in.ua
Перекриті Росією райони Чорного моря за міжнародним приписом 0817/2019, інфографіка з mil.in.ua


Приписи за номерами 280, 287A, 287B та 0817/2019 будуть чинні аж 19 серпня.

Чіткої причини закриття не вказується, частина ділянок названа як “з небезпечною навігацією та небезпекою плавання”, частина закрита для проведення заходів бойової підготовки.

Нагадаємо, днями СБУ разом з Військовою прокуратурою затримали російський танкер "NEYMA", який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці.

25 листопада 2018 року, росіяни напали на три українські кораблі – малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». Напад на українські кораблі здійснили, коли вони поверталися після невдалої спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море. Перед цим з’явилася інформація, що росіяни почали перепиняти іноземні судна при проході у Керченській протоці.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ