Ми у Facebook
01.08.2019, 11:17

Міська влада Рівного теж оголосила жорсткішу війну борщівнику

Місцева влада Рівного надихнулася ініціативою ОГО.
Кілька тижнів тому, творчий колектив ОГО починає нову інтерактивну ініціативу, яка має на меті відслідкувати розповсюдження цієї небезпечної рослини у місті та області. Мешканці Рівного та області надсилали на адресу редакції фото борщівника Соснвоського, зазначаючи адресу, де рослину було "впольовано". І активні мешканці Рівненщини та Рівного почали надсилати фото борщівника, який вони зустрічали на вулиці.

Як повідомило управління економіки міста Рівного, розпорядженням міського голови від 05.07.2019 № 680-р «Про вжиття заходів з небезпечними рослинами (борщівником Сосновського та амброзією полинолистою) визначили ряд заходів, які стосуються боротьби з бур’яном.

І ось тепер від Рівненської міської ради прийшло повідомлення, що вони теж оголошують власне своєрідне полювання на борщівник Сосновського - очевидно, публікації в ОГО мали свій потужний вплив.

"З метою перешкоджання поширенню на території Рівного небезпечних рослин (зокрема, борщівника Сосновського та амброзії полинолистої), виконавчі органи Рівненської міської ради просить рівнян при виявленні на території міста цих отруйних рослин повідомляти на гарячу лінію за тел. 1553, а також надсилати на електронну пошту rivne1553@ukr.net адреси місць, де росте борщівник та докладати до звернень відповідні фотографії", - йдеться у повідомленні прес-служби Рівненської міської ради.

До речі, як повідомляє прес-служба Рівненської міської ради, в Україні боротьба із борщівником ведеться на державному рівні. Згідно із статтею 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Земельного Кодексу України знищення борщівника Сосновського є компетенцією міських, селищних, сільських голів. Вони повинні домогтися від власників земельних ділянок, на яких розповсюджується шкідлива рослина, її знищення. Землевласники і землекористувачі, які не вживають заходів боротьби з бур’янами, у т. ч. з борщівником, несуть адміністративну відповідальність за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що фотополювання на борщівник Сосвновського, яке оголосило ОГО. Просимо вас надіслати фото борщівника Сосновського, який ви помітили. Просимо в листі зазначити ім’я та прізвище автора фото (якщо ви бажаєте, аби ваше авторство знімка було зазначене), а також вулицю та назву міста, селища або села, де зроблене фото, якщо це не місто Рівне.

Фото можна надсилати як з міста Рівного, так і з інших місць Рівненської області. Варто також зазначити дату, коли був зроблений знімок.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Борщівник Сосновського - шкідлива для здоров’я рослина, яка викликає глибокі опіки та алергію на шкірі. Просимо не торкатися рослини і поводитися вкрай обережно.

Фото слід надсилати на адресу info@ogo.ua. В темі слід зазначити "Борщівник Сосновського". Надсилаючи фото, ви погоджуєтеся на їх публікацію на сторінках ресурсів ВД "ОГО". Гонорари за фото не виплачуються.

На основі фото буде сформована мапа розповсюдження борщівника Сосновського у місті Рівному та області.


Дякуємо за вашу активну участь.





На правах реклами