Ми у Facebook
01.08.2019, 16:00

Соціальні служби взялися за хитрих матерів-одиначок

Останнім часом заради субсидій, "дитячих" грошей та інших державних допомог українці придумують різного роду афери.
В Україні все більше пар живуть нерозписані й не поспішають офіційно реєструвати стосунки, навіть якщо у них народжується дитина.

За статистикою, двадцять відсотків дітей з'являються на світ поза шлюбом. Вони носять прізвище матері, а в свідоцтві про народження навпроти графи “батько” – прочерк. Причому більшість таких дітей виховуються у повній сім'ї. За останні 10 років кількість матерів-одиначок збільшилася в 23 рази. І все заради соцдопомоги, субсидії, додаткових 1000-2000 гривень.

Рівне: Горе-матір отримала гроші і залишила немовля в лікарні(+ВІДЕО)

Останнім часом заради грошей українці придумують різного роду афери. Наприклад, розмір виплат для матерів-одиначок залежать від доходів, які отримує родина. Оскільки доходи батька не враховуються, така сім'я має ще право на субсидію. І тоді дитину реєструють як безбатченка, хоча батько є і дуже часто живе в одній квартирі чи домі, допомагає матеріально і бере участь у вихованні свого чада.

Працівники соціальних служб все частіше влаштовують рейди-перевірки отримувачів субсидій, пільговиків, а тепер взялися й за фальшивих матерів-одиначок. Для цього можуть навіть опитати сусідів, пишуть “Економічні новини”.

За подібне шахрайство суд змусить повертати державі десятки тисяч гривень. Покаранням може бути як штраф до 850 гривень, так і умовний термін позбавлення волі до трьох років. Ще й доведеться повернути всі незаконно отримані соцдопомоги.

На скільки зріс прожитковий мінімум та соцвиплати

Самі матері не завжди усвідомлюють, що заради кількох тисяч гривень вони створюють купу нових проблем. Адже через те, що офіційно батька немає, жінка не зможе вимагати аліменти при розлученні. Батько, який вирішив поставити в свідоцтві про народження прочерк заради соцвиплат, не має права відвідувати дитину в лікарні, забирати зі школи, приймати рішення про місце проживання і виїзд дитини за кордон.

Щоб встановити офіційне батьківство, доведеться звертатися до суду. Це може зайняти не один місяць. Поки біологічний батько не визнає, що дитина його, або зробить ДНК-тест, мати не зможе вимагати аліменти навіть через суд, – кажуть юристи.

Більше цікавої та корисної інформації, програму телебачення найпопулярніших каналів ТБ на наступний тиждень, три сканворди, гороскоп та блок оголошень і реклами - у свіжому номері рівненського інформаційно-рекламного тижневика “ОГО” від №31 від 1 серпня 2019.

Рівненський інформаційно-рекламний тижневик "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.ua.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
З 1 липня зросли суми аліментів
Як оформити додаткову допомогу багатодітній сім'ї

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами