Ми у Facebook
02.08.2019, 12:56

На Рівненщину приїхали нацгвардійці

Вони охоронятимуть порядок.
Першого серпня, до патрулюваня міст Рівне та Сарни, а також Демидівського та Володимирецького районів приступили 55 військовослужбовців.



Відповідне доручення про залучення сил та засобів Нацгвардії до самостійного патрулювання населених пунктів країни наприкінці липня 2019 року підписав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.



Маршрути патрулювання плануватимуться в залежності від криміногенної ситуації в конкретному населеному пункті. Усього сформовано 11 піших патрулів та 4 автопатрулі нацгвардійців. Екіпіруватимуться та озброюватимуться вони відповідно до Закону України «Про Національну гвардію України», зокрема спецзасобами та штатною зброєю. Також, військові матимуть при собі спеціальні логістичні пристрої — планшети. Допомагатимуть у забезпеченні правопорядку і службові собаки.

Нацгвардійці, виявивши правопорушення, зобов’язані припинити його, а у разі невиконання вимоги – викликати екіпаж патрульних чи групи реагування патрульної поліції.




Дотепер військові забезпечували охорону публічної безпеки та порядку лише спільно із поліцейськими, а віднині — патрулюватимуть самостійно.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 13 Закону України «Про Національну гвардію України» військовослужбовці Нацгвардії України під час залучення до виконання завдань з охорони громадського порядку мають право здійснювати превентивні та поліцейські заходи примусу відповідно до Закону України «Про Національну поліцію».

За повідомленням з відділу комунікації поліції Рівненської області.

Нагадаємо, нацгвардійці допомогли піймати хлопця, який побив матір. На Рівненщині сталася ДТП з дитиною.





На правах реклами