Ми у Facebook
03.08.2019, 16:42

Ще одна причина, щоб штрафувати водіїв

Що перевіряють поліцейські? Чи це правомірно?
Водіїв в Україні почали штрафувати за газову установку в авто. Щоправда, правоохоронці можуть накласти штраф тільки в разі складання відповідного акту перевірки технічного стану транспорту.

Щоб не мати з цим проблем – встановлення газобалонного обладнання (ГБО) потрібно узгодити з сервісним центром МВС. Крім того, газова установка має бути вписана в свідоцтво про реєстрацію автомобіля.

Хто має право встановити ГБО

Пунктом 3 Порядку №607 передбачено, що переобладнання транспортного засобу проводиться лише суб'єктом господарювання, який має нормативно-технічну документацію на відповідний вид переобладнання, узгоджену з МВС.

Тому перед встановленням обладнання потрібно переконатись у наявності станції технічного обслуговування відповідних дозвільних документів, радить Дорожній Адвокат.

Після встановлення газобалонного обладнання необхідно замінити техпаспорт на новий, в якому буде зазначено, що на автомобілі встановлено ГБО.


Коли можуть оштрафувати

- Якщо обладнання встановили з порушеннями або відсутня необхідна документація.
- Якщо затримали з такми самими порушеннями повторно протягом року.


Відповідальність за невнесення ГБО в техпаспорт

Частиною 1 статті 121 КУпАП передбачено, що керування водієм транспортним засобом, що переобладнаний з порушенням відповідних правил, норм і стандартів, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 грн, якщо порушення допущено вперше та якщо повторно протягом року, то передбачено позбавлення права керування від 3-х до 6-ти місяців.

Склад адміністративного правопорушення за цією нормою передбачає порушення норм, правил та стандартів переобладнання транспортного засобу, до яких, зокрема, належить отримання в територіальному сервісному центрі нового свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу з відповідною позначкою про переобладнання для використання газового типу палива.

Наявність документів про відповідність конструкції та технічного стану переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху не звільняє водія від обов’язку перереєструвати переобладнаний транспортний засіб у сервісному центрі МВС, а є лише підставою для його перереєстрації.

Довідка Рівного: сервісні центри МВС у Рівненській області (+АДРЕСИ, КОНТАКТИ)

Скільки коштують круті номери для авто

За порушення правил перевезення дітей доведеться платити великий штраф

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами