Ми у Facebook
04.08.2019, 12:37

МОН розповіло про бюджетні місця правничої магістратури

Розповіли про усі деталі.
Більше 1,8 тис. вступників у магістратуру «Права» та «Міжнародного права» отримали рекомендації до зарахування на бюджет. Ці місця вже другий рік поспіль були розподілені за широким конкурсом, тобто надані не в конкретні виші, а «пішли» за кращими вступниками в обрані ними університети.

Так, рекомендації отримали 1760 вступників у магістратуру «Права» та 90 – «Міжнародного права». Списки оприлюднять приймальні комісії вишів, яким уже надійшла відповідна інформація в ЄДЕБО. Також вступники можуть перевірити, чи одержали рекомендацію на бюджет, на сайті, заповнивши в формі запиту потрібні дані.

Виконати вимоги до зарахування та подати документи у виші рекомендовані вступники повинні до 18:00 години 10 серпня, а саме зарахування відбуватиметься до 12:00 години 11 серпня. Переведення на вакантні бюджетні місця проходитиме до 15 серпня.

Вступні випробування в магістратуру «Права» та «Міжнародного права» проходили за технологією зовнішнього незалежного оцінювання.

Вступники складали:

єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови – англійської, або німецької, або французької, або іспанської;
єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) з Права та Загальних навчальних правничих компетентностей.
Загалом 2019 року на «ЗНО в магістратуру» для вступу на «Право» та «Міжнародне право» зареєструвалися понад 16 тис. осіб. Під час основної сесії участь у тестуванні взяли трохи більше 14 тис. осіб, з яких майже 63% успішно пройшли єдине фахове вступне випробування.

Під час додаткової сесії тестування проходили 23 учасники, з яких 18 подолали його успішно.

Результати розмістили в електронних кабінетах учасників на сайті УЦОЯО. З 10 до 23 липня ті, хто пройшов «ЗНО в магістратуру», мали подати заяви до обраних вишів.

Раніше рекомендації на бюджет отримали понад 60 тис. вступників на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування).

Про це повідомляє Урядовий портал.

Нагадаємо, стало відомо, що чекає на школярів у новому навчальному році. Назвали найбільш популярні виші та спеціальності 2019 року.





На правах реклами