Ми у Facebook
05.08.2019, 17:12

Вчимося малювати: як вибрати безпечні фарби та зробити перші мазки пензликом

Малювання фарбами подобається і дітям, і дорослим. Що входить до складу дитячих фарб та які існують техніки малювання, читайте нижче.

З чого складаються акварельні фарби та гуаш


В основі будь-яких фарб лежить пігмент та в’язка речовина. Пігментом служать такі матеріали, як вугілля, глина, земля, малахіт, лазурит, крейда та ін. Для в’язкості використовують одну з наступних речовин: воду, клей, олію, яйце, мед або віск. В залежності від комбінації перших та других утворюються ті чи види популярних фарб. Так, звичайні акварелі замішують на основі гуміарабіку (рослинної смоли) та пластифікатора (меду, гліцерину, або цукру). Також в них додають антисептик для запобігання цвілі. Гуаш виробляють на водорозчинній клейовій основі, в її складі присутні білила, що надають більшої щільності фарбам. Саме тому при висиханні вони дуже висвітлюються та мають оксамитовий фініш. Великий вибір дитячих фарб є в інтернет-магазині Panama https://panama.ua/categorys/200191/.


Техніки малювання аквареллю


Акварелі вважаються універсальними фарбами, тому що з їх допомогою можна досягти гарного поєднання кольорів та стилів. Для абстракції достатньо зробити декілька мазків на мокрому аркуші: завдяки воді пігмент плавно розтікається по поверхні та створює ефект розмитості. Для насичених чітких контурів використовуйте мінімум води.

Радимо виконати наступні техніки:

• Диференційоване розмиття використовується для зображення неба, води, зелені та ін. Для досягнення цього ефекту треба змочити необхідну ділянку аркушу водою та нанести на неї пігмент. Під час розтікання зверху донизу фарби змішуються різними відтінками.

• Метод «скління» потребує сухого паперу. Перед нанесенням наступного кольору треба впевнитись, що попередній повністю сухий. У такий спосіб можна досягти ідеальних кольорів та чітких переходів між ними.

• Техніка «мокрим по мокрому» потребує рівномірно змочити аркуш великим пензликом чи губкою. За допомогою цієї техніки можна досягти ідеальних розмитих переходів та м’яких кольорів.

• Ледве змочений пензлик з великою кількістю фарби на сухому аркуші залишає насичений слід, схожий на малюнок олівцем.

Рекомендуємо також спробувати малювання пальцями за допомогою гуаші. Така методика сподобається і дитині, і дорослому.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ