Ми у Facebook
08.08.2019, 08:40

Які штрафи загрожують водіям "євроблях"

Нові штрафи за водіння автомобілів, які порушили митний режим перебування в Україні, набудуть чинності вже 22 серпня.

Верховна Рада України відтермінувала до 22 серпня 2019 року введення в дію норм щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту.

Сума штрафу, яку водієві доведеться сплатити, залежатиме від терміну перебування транспортного засобу на території України.

— Водій за кермом нерозмитненої машини змушений буде сплатити штраф у розмірі 8500 гривень. Якщо його зупинять повторно, то сума подвоїться — до 17 тисяч гривень. Крім цього, на один рік вилучають права, — каже 31-річний Владислав Погорілов з "Авто Євро Сили" Запорізької області.

Ще одна причина, щоб штрафувати водіїв

Якщо нерозмитнене авто їздить територією України від 10 до 20 діб, його власнику загрожує штраф 17 тис. грн. Від 21 до 30 днів — сума збільшиться до 85 тис. грн. За користування автівкою на "євробляхах" більш як місяць власника можуть оштрафувати на 170 тис. грн або конфіскувати транспорт, пише “Газета.ua

— Під час зупинки автомобіля патрульні не можуть виписати його власнику такі великі штрафи. Дані про період перевищення направлятимуть прикордонній службі. Та формує документи про накладення штрафу й передає їх до суду. Лише він виносить рішення про стягнення відповідної суми кош­тів, — говорить Погорілов.

Розміри штрафів є чинними для транспортних засобів як особистого користування, так і комерційного. Якщо власник передає тимчасово ввезений автомобіль іншій особі або користується ним для комерційної діяльності, його очікує стягнення у розмірі 34 тис. грн.





На правах реклами