Ми у Facebook
09.08.2019, 08:40

Святий Пантелеймон і Рівненщина: У яких храмах є мощі великомученика

9 серпня Православна Церква вшановує пам’ять святого великомученика Пантелеймона. Святий шанується як покровитель воїнів і цілитель.
Святий і цілитель прославився своїми чудесами. Він зцілив чимало бідних людей, в тому числі і від сліпоти. І сьогодні рідні важкохворих людей звертаються до нього з молитвами про одужання близьких, передає "ОГО".

Святі мощі великомученика Пантелеймона частинками розійшлися по всьому християнському світу: чесна глава знаходиться нині в Руському Афонському монастирі в ім'я великомученика Пантелеймона, а частинки мощей та перст передали й на Рівненщину.

Перст святого великомученика знаходиться у Свято-Покровському соборі м.Рівного. Мощі святого знаходяться у спеціально виготовленому дорогоцінному ковчезі.

А ще з 28 лютого 2010 року у Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких Могилах постійно перебуває частка мощів великомученика та цілителя, яка вмонтована в кіот з іконою святого.

Також кіот з частиною мощей великомученика і цілителя Пантелеймона передано на постійне перебування до Свято-Вознесенського храму Радивилова ще у 2014 році.





На правах реклами