Ми у Facebook
09.08.2019, 11:20

Повстанці, НКВС та німці: Чий арсенал знайшли в Острозі(+ФОТО)

На незвичайну знахідку натрапили в Острозі під час демонтажу відділу поліції.
Глава Нацполіції України Сергій Князєв у Фейсбуці опублікував фото артефактів, знайдених у відділі поліції, який демонтували в Острозі. Ось що знайшли у схроні:

"Сьогодні при розбиранні будівлі відділу поліції в м. Острог на Рівненщині (будуємо нове триповерхове приміщення) був винайдений схрон зі зброєю: 2 угорські осколкові гранати зразка 1936 року (М-36), 4 німецькі гранати М-24, 2 радянські гранати РГД-33, австрійський пістолет Штаєр зразка 1912 року, набої різних калібрів (до рушниць різних типів зброї ІІ світової війни), радянські гвинтівки Мосіна, листівки та інші артефакти часів ІІ світової війни… Відлуння буремних 40-х", - повідомив Сергій Князєв.

















Дослідник історії Острога Микола Бендюк =68.ARCoRkQXujfMNQoqnMz95el07Lge4xdUo_kDIx9_BPhlFKp1Qznzy5IihJyFXd0RHUay-TTRO5QCKzzMqbBlZ080ih5m-DfY3c4ZUUzWBiGlaO2R2lv5jmqh16DjpFu_vKdHUXol84AA3FzTEjqKIJ1oknOedL-ixpnLbwxAmo77aSMLOPSiew_sXS7ymGEENHoWobd2_4EdUREDrCTegWWgzsrJtE-NRINM8tqVTA1KmX7EgXJaJdDh-wIdxUN-ZQB2iuo5a3a3Rsgfq2PRUhXWLwWovBK0o7Pz37CVciCNOrkgRA6D-xLN-ZB-ayFSlUtmMYYnrkPtmKvT1m7unXBBu7E6&__tn__=-R]розповів Суспільному історичні деталі цієї будівлі та знахідок:

– Це точно зброя 30-х років. Трьохлінійка, карабін Мосіна, здається, і обріз, можливо, від трьохлінійки, точно не знаю, декілька гранат і патронтаж із патронами. Воно було зашите між дошками на горищі. Найімовірніше, це хтось із "енкавеесників" заховав зреквізоване у "бандерівців". Тому що в цьому приміщенні якраз у 40-х-початку 50-х років було НКВС. Там тримали арештованих повстанців. Люди, які там сиділи, розповідали мені, що їх тримали в підвалах, забирали на допити, катували. І там же вбивали. Поруч парк, то їх там і ховали. Хоча розповідають, що внизу є замуровані підвали, де можуть бути рештки "бандерівців", яких убили "енкавеесники". Але то можна буде з'ясувати пізніше, бо зараз розібрали тільки верх колишнього тубдиспансеру, – розповів дослідник.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ