Ми у Facebook
11.08.2019, 17:00

Крупецька громада пропонує сусідам об'єднатися

Потужна ОТГ Рівненщини шукає можливості щодо збільшення власних територій.
Якщо укрупнять громаду, є можливість приєднати до себе суміжні сільські ради, які ще не об’єдналися в ОТГ (Рідківська, Теслугівська, Хотинська). Депутати та голова громади провели перемовини у суміжних сільських радах, розповіли про переваги об’єднання та обговорили деталі у разі приєднання до Крупецької ОТГ.

Консультант з бюджетних питань Проекту ПУЛЬС Людмила КУШНЕР переконана: у разі приєднання суміжних громад зменшиться розмір так званої реверсної дотації, натомість збільшиться потенціал економічного розвитку територій, що приєдналися. На Рівненщині вже є приклади укрупнення таких громад. Це Привільненська та Млинівська ОТГ.

ДОВІДКОВО. Крупецька ОТГ утворена 15 грудня 2015 року, перші місцеві вибори відбулися 24 квітня 2016 року. До Крупецької ОТГ входять села: Крупець, Гайки, Гнильче, Баранне, Срібне, Заміщина, Боратин, Гоноратка, Довгалівка, Михайлівка, Засув, Ситне, Табачуки, Гайки-Ситенські, Коти, Карпилівка.

Процес децентралізації на Рівненщині рухається вперед. ОТГ в області продовжують формуватисязгідно з перспективним планом і побажанням місцевмх громад. У липні ще три ОТГотримали своїх керівників. Саме ці громади - Малинська ОТГ Березнівського району , Бугаївській ОТГ Радивилівського району та Степанська ОТГ Сарненського району - прийняли рішення про утворення в кінці 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Без виборів: Як Острог створив ОТГ
Шпанівська і ще п'ять ОТГ пройшли серйозний відбір
ОТГ Рівненщини: профінансують садочки, ЦНАПи і школи

Більше про децентралізацію на Ріваненщині та життя спроможних громад і майбутніх ОТГ читайте на сторінках свіжого номера газети ОГО від 8 серпня.





На правах реклами