Ми у Facebook
11.08.2019, 17:36

Як повісити картину на стіну? Цікаві ідеї

Правильне розташування картин на стіні – це баланс між простором, кольором та пропорціями. Дизайнери інтер’єрів добре знають, що живопис здатен змінити простір кімнати до невпізнанності.
Але для цього потрібно використовувати зображення правильно. Ви можете придбати вже готові модульні картини тут – https://walldeco.ua/kartiny-modulnye. Такий набір дозволить не турбуватися про поєднання об’єктів різних розмірів та форм. Вони вже скомпоновані саме так, як потрібно. В інших же випадках варто скористатися нашими корисними порадами.

Основні рекомендації


Загальні поради, що допоможуть вам правильно розмістити картини чи фотографії на стіні:

• Не чіпляйте витвори мистецтва надто високо. Це доволі поширена помилка. Ідеальна висота центру малюнка (якщо під ним немає меблів) знаходиться в межах від 155 до 160 см від підлоги.
• Заповнюйте стіну рівномірно і таким чином, щоб окремі об’єкти не надто виділялися на фоні інших. Наприклад, якщо ви повісите картину над каміном, не лишайте між цими двома об’єктами надто багато вільного місця. Цей простір потрібно заповнити, наприклад, годинником чи підсвічниками.
• Використовуючи набір картин, спочатку скомпонуйте їх на підлозі та визначте, в якому порядку вони повинні бути розташовані на стіні.
• Використовуйте будівельний рівень, аби впевнитися, що картини висять ідеально рівно. Навіть невелике відхилення може зіпсувати враження від композиції. Не варто орієнтуватися на стелю, двері, шафу чи інші об’єкти. Вони теж можуть бути не ідеально рівними.
• Враховуйте розміри об’єктів, які знаходяться біля картини. Великі предмети вдало поєднуються з великими зображеннями (або маленькими картинками, об’єднаними в одне ціле). Те ж саме стосується і компактних предметів.
• Не заповнюйте картинами всю стіну з підлоги до стелі. Виділіть для них лише частину простору. Комбінуйте велику кількість зображень з іншими предметами декору, такими як полички, годинник і т.п.

Для створення єдиного декоративного елементу використовуйте однакові рамки картин. Найчастіше це рамки чорного чи білого кольору, які вдало поєднуються з віконними рамами, меблями, дверима та іншими предметами інтер’єру.

Однак це зовсім не означає, що ви повинні обмежуватися саме такими рамками. Вони можуть бути будь-якими: білими, кремовими, червоними і т.д. Головне, щоб усі елементи декору гармонійно поєднувалися між собою. Саме для цього добре підходять модульні картини.





На правах реклами