Ми у Facebook
14.08.2019, 14:54

На Рівненщині дитина отруїлася через питну воду з колодязя

фото з RivnenskyOLC

Випадок стався у Гощанському районі.
Кілька днів тому родичі двомісячної дитини звернулися за допомогою в Гощанську ЦРЛ, після чого госпіталізували в реанімаційне відділення Рівненської обласної дитячої лікарні. На наступний день, після проведених реанімаційних заходів дитину перевели у відділення патології новонароджених Рівненської ОДЛ.

Отруєння настало в результаті використання води з індивідуального колодязя для приготування дитячого харчування. Вміст нітратів у якій перевищував норму у 12 разів – 608 мг/л (при нормі 50 мг/л).

Про це повідомили з Рівненського обласного лабораторного центру.

Фахівці наголошують, що вода, забруднена нітратами надзвичайно небезпечна для дитячого організму, а особливо для немовлят у перші місяці життя. Якщо дитині віком до 3 місяців розвести дитячу суміш водою, яка містить 80—100 мг/л нітратів, у неї може виникнути гостре отруєння.

"У разі, якщо вміст нітратів у воді перевищує допустиму норму (50 мг/л), не використовуйте її для пиття та приготування їжі. Особливо це стосується дітей до трьох років і вагітних жінок. Пам’ятайте, що кип’ятіння забрудненої нітратами води не зменшує, а збільшує її токсичність", - йдеться у повідомленні Рівненського обласного лабораторного центру.

Нагадаємо, вчора, 13 серпня, троє осіб поступили на лікування в реанімаційне відділення Березнівської ЦРЛ з приводу отруєння грибами





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ