Ми у Facebook
17.08.2019, 10:00

Коли рівняни зможуть відвідати таємничі підземелля?

Уже став відомий виконавець робіт.
Кілька років тому у Рівному знайшли неймовірні підземелля:

“Нашому здивуванню не було меж, коли після розчистки заваленого асфальту ми побачили підземні кімнати. Далі тривала кропітка робота з очищення цієї пам’ятки. До цієї роботи долучилося чимало охочих. Першість тут належить організації “Родовід” та Товариство охорони пам’яток культури й історії. Ми порахували, що близько 189 тисяч гривень забезпечили саме волонтери своєю працею. Роботи над розкопками проводилися без залучення бюджетних коштів. У січні 2017 року, коли ми побачили, що перед нами вимальовується масштабний об’єкт й вирішили, що потрібно подавати проект для отримання гранту”, - розповідав тоді начальник управління культури та туризму Тарас МАКСИМЕНКО.



В Рівному розробили проект перетворення підземелля, який реалізовуватиметься за грантові кошти. І вже став відомий виконавець цих робіт. Як повідомив очільник міського управління культури, це буде компанія “Реноме”:

“Так, ця компанія виграла тендер. Проект — складний. У 2018 році презентувалося візуальне рішення, але під час будівельних робіт, можуть стати явними нові обставини, які можуть змінювати проект. І це допустимо. Під час розкопок трапляються нові знахідки — пустоти, кабель, комунікації, які не були позначені. Це все впливає на проект і потребує нових рішень. Це нормальна практика”, - зазначає начальник управління культури та туризму Тарас МАКСИМЕНКО.

Представник “Реноме” повідомив деталі:

"Підготовчі роботи розпочалися пізніше, ніж планували, у зв’язку із тим, що даний об’єкт відноситься до пам’яток архітектури місцевого значення і це вимагає великої кількості дозвільних процедур та погоджень. Приміщення буде укріплене та підготоване під квест-кімнати. Об’єкт забезпечать усіма необхідними інженерними комунікаціями. Це сучасна система вентиляції, кондиціювання та рекуперації повітря, облаштовані системи пожсигналізації та пожежогасіння. Зовнішній простір буде максимально інклюзивний. Також буде створено скляний простір із підсвіткою над розкопами, згідно сучасних архітектурних рішень", – розповідає директор "РЕНОМЕ ЄВРОБУД" Андрій МОНІЧ.

За словами Тараса Максименка, закінчення робіт заплановане на літо 2020 року.

Зображення надані архітектурним бюро «Автограф».





На правах реклами