Ми у Facebook
19.08.2019, 12:40

На Рівненщині утворили нову ОТГ на межі двох районів

Новоутворена Кричильська сільська ОТГ налічуватиме понад 15 тис. жителів.
Цього тижня остаточні рішення про обєднання своїх громад на сесіях прийняли Кричильська, Коростська та Великовербчанські сільські ради Сарненського району. Також до складу цієї ОТГ увійшла Городецька громада Володимирецького району, сесія в якій проходила минулого тижня.

Тепер новоутвореній громаді залишилось дочекатися рішення ЦВК про призначення перших місцевих виборів.

За словами Михайла Шелепа, радника з питань децентралізації Рівненського ЦРМС, це вже п'ята ОТГ створена з громад, що перебували в різних районах. Наразі таким об'єднаним громадам дещо складніше вирішувати питання пов'язані з наданням ряду послуг, оскільки межі районів досі не змінені. Однак, вже у наступному році очікується укрупнення існуючих районів, а тому ці перешкоди будуть зняті.

Нагадаємо, що першою ОТГ на Рівненщині, яка утворена на межі двох районів стала Демидівська, в склад якої ввійшли громади з Демидівщини та Радивилівщини. Другою була Повчанська ОТГ, в якій обєднались громади Дубенського та Млинівського районів. Крім цих, шляхом приєднання сіл до міст обласного значення утворились Вараська та Острозька ОТГ. Про це повідомляє Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування.





На правах реклами