Ми у Facebook
23.08.2019, 11:21

Політв’язня з Рівного росіяни готові обмінювати???

Микола Карпюк, фото pravda.com.ua.

Принаймні ЗМІ рясніють натяками, однак точно ще нічого не відомо.
У Москві підтвердили інформацію про те, що до СІЗО "Лефортово" перевели п'ятьох українських політв'язнів зі "списку Сенцова". Серед них і рівнянин Микола Карпюк , який перед цим був у Володимирському "Централі", а також Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Володимир Балух та Роман Сущенко.

Про це повідомляє Прямий з посиланням на видання "Медіазона", яка отримала інформацію від члена громадської спостережної комісії Євгена Єнікеєва.

За словами правозахисника, в ізоляторі знаходяться Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух та Роман Сущенко.

Про ще одного в’язня з України Павла Гриба інформації поки немає.

Перед цим російські ЗМІ поширювали інформацію про те, що п’ятеро українських політв'язнів, які відбувають тюремні терміни в Російській Федерації, можуть бути видані Україні до кінця літа.

Вчора, 22 серпня, телеканал Прямий також повідомив, що Київ і Москва попередньо домовилися про обмін 33 росіян на 33 українців в кінці серпня 2019 року.

Це обговорюють РосЗМІ з посиланням на свої джерела.

Зараз іде обговорення формули обміну 33 на 33 (головний редактор "РІА Новини" Кирил Вишинський у це число не входить). Обговорення сценарію обміну за цією формулою підтвердили ще одні джерела, які ознайомлені з деталями переговорного процесу з обох сторін.

Проте, варто також відзначити, що не завжди можна бути до кінця впевненими у намірах росіян. Достатньо лише згадати, що інформація про звільнення Сенцова у середині серпня 2018 року, виявилася жартом.

Нагадаємо, рівнянина Миколу Карпюка засудили в травні 2016 року.

Зазначимо, що ще у липні 2018 року, ім’я Миколи Карпюка було у списках на обмін. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила російській уповноваженій з прав людини Тетяні Москальковій лист з пропозицією обміняти 36 утримуваних в Україні росіян на українських політв’язнів.

Уповноважений з прав людини в РФ, за повідомленням Прямого, Тетяна Москалькова вилетіла до Києва.

Про це повідомляє прес-служба посольства Росії в Україні. При цьому мету візиту в посольстві не уточнили.

В апараті омбудсмена підтвердили інформацію.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ