Ми у Facebook
24.08.2019, 12:02

Україна електронна. В онлайн перевели 128 адміністративних послуг

Уряд планує збільшити до кінця року електронних сервісів до 200.
Політика уряду щодо дерегуляції та переведення адміністративних послуг, які надає держава, в онлайн режим дозволила довести кількість е-послуг до 128. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду, присвяченому звіту про основні показники розвитку України за останні три роки, повідомляє Укрінформ.

"Ми почали впроваджувати електронні сервіси. Коли говорять про "країну у смартфоні", у нас є 128 різних електронних послуг", - сказав Гройсман.

Як наголосив глава уряду, сьогодні спектр е-послуг дозволяє оформити пакет документів для новонародженої дитини, включаючи фінансову допомогу від держави, започаткувати бізнес – як у форматі ФОП, так і ТОВ, отримати субсидію і навіть подати заявку на призначення пенсії.

Україна електронна: Зеленський підписав новий указ

До кінця року є план довести кількість е-послуг до 200. Всі ці послуги доступні і для людей, які не мають можливостей оформляти документи онлайн. Для них працює мережа Центрів надання адміністративних послуг. На сьогоднішній день кількість ЦНАПів наближається до 800 по всій країні. Велика частина таких центрів відкриті у центрах об’єднаних територіальних громад (ОТГ).

У Рівному відкрили центр з надання послуг європейського зразка

"єМалятко" - папери не потрібні: молодим батькам обіцяють унікальні послуги

ДОВІДКОВО, Електронна послуга (або е-послуга) – це адміністративна або інша публічна послуга, що надається громадянину або юридичній особі в електронній формі. Завдяки цьому, громадянин має змогу отримати послугу від держави (оформлення ліцензії, соціальної допомоги, особистого документа тощо) без особистого відвідування органів влади. Е-послуги надаються через Інтернет, тож доступні з дому чи офісу 24 години на добу та сім днів на тиждень. Таким чином, вони є зручнішими та швидшими за особисті візити та мінімізують ризики корупції, інформує Урядовий портал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як отримати електронний цифровий підпис
Майбутньому пенсіонеру. Як оформити пенсію через інтернет






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ