Ми у Facebook
29.08.2019, 12:41

В Україні зняли гостросюжетну стрічку за реальними подіями

Джерело зображення Youtube

Прем’єра відбудеться уже найближчим часом.
Як повідомляло ОГО, уже 29 серпня на екрани вийде кінофільм "Іловайськ 2014. Батальйон Донбас", в якій розповідається про те, як український Захисник, командир штурмової групи батальйону “Донбас” БІШУТ, поранений у бою за Іловайськ, лишається живий в окупованому місті. Його шукає призначений комендантом Іловайська російський офіцер, який жадає помсти.

Режисер стрічки - Іван Тимченко, сценарист - письменник Михайло Бриних.

Кореспондент ОГО дізнався, як писався сценарій цього фільму.

"Понад два роки тому я познайомився з “Бішутом” - Тарасом Констанчуком, у нього тоді виникла ідея зробити фільм й він шукав однодумців. Його історію я зміг почитати в Інтернеті, уже на той час журналіст Дмитро Тузов зробив розлоге інтерв’ю з Бішутом, де він розповів про перебування в Іловайську. Оскільки описані події — реальні, то я загорівся бажанням написати сценарій. Тим паче, що сама історія неймовірно драматургійна, кінематографічна: з неї може вийти і масове, і авторське кіно. Саме це мене теж і зачепило, я продовжив спілкування з Бішутом, загалом ми “наговорили” близько 10 годин, я почав щось “шкрябати”, збирав матеріал для сценарію. Процес написання сценарію тривав близько двох років.

Кілька років я активно займаюся сценарною роботою, пишучи сценарії для серіалів, на деякий час перестав писати книги. Зараз розумію, що мене цікавить і написання сценарії для повнометражних фільмів", - розповідає письменник Михайло БРИНИХ.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ