Ми у Facebook
30.08.2019, 13:18

Знаний рівнянин пояснив, чому схвалює призначення нового Генпрокурора

prm.ua

Юрій Луценко відверто висловивися в кулуарах Парламенту.
Юрій Луценко, який родом із Рівного, як відомо, перед цим сам обіймав посаду Генпрокурора. І схвально висловився щодо свого наступника Руслана Рябошапки у коментарі телеканалу Прямий.



"В мене немає з ним особистих стосунків. Але я бачив його часто на різних антикорупційних або правничих конференціях. І його професійний багаж дозволяє мені вважати його готовим до такої роботи. З іншого боку, я бачив, як після звільнення із НАЗК на нього спробували завести замовну справу. За моїм дорученням прокурор Києва розібрався і доповів, що там нічого немає, і справа була закрита. Але він також пройшов цей дуже важливий для майбутнього генпрокурора етап – незаконного переслідування. Це також дуже важливо.

І ще одне. Він опирається на потужну більшість у Верховній Раді. Без зміни законодавства швидкі досягнення в ГПУ неможливі. Тому дуже важливо, щоб новий генпрокурор був підкріплений новою ефективною більшістю в парламенті. От ці три складових і приводять мене до думки, що Рябошапка – добра кандидатура для подальшої роботи в Генпрокуратурі", - сказав Юрій Луценко.

Про це повідомляє Прямий.

Нагадаємо, що вчора відбулося перше засідання ВР. Відбулися перші призначення. Зокрема, в Україні з’явився новий Прем’єр.





На правах реклами