Ми у Facebook
19.09.2019, 17:20

Чи спишуть борги за комуналку?

Українцям хочуть пробачити безнадійні неплатежі, що утворилися до 1 січня 2019 року.
Ілюстративне фото zn.ua

З початком роботи оновленого складу Верховної Ради активізувалася законотворча робота. Свої законопроекти активно реєструє і президент Володимир Зеленський, і новообрані “Слуги народу”, не відстає із законодавчою ініціативою й опозиція.

Так, групою депутатів зареєстрований законопроект №1106 про списання заборгованості побутових споживачів за поставку природного газу, електричної енергії, послуг централізованого опалення та гарячого водопостачання, яка сформувалася станом на 1 січня 2019 року. Про це пише видання "Я і Закон", yaizakon.com.ua.

Однак малоймовірно, що такий закон взагалі буде прийнятий - як з політичних, так і з економічних причин. Суми списання заборгованості настільки величезні, що ставлять під загрозу діяльність багатьох постачальників комунальних послуг.

Рівняни змушені митися холодною водою через боржників

Міський голова Рівного: сплатіть борг і гаряча вода буде весь рік

Станом на 1 червня заборгованість побутових споживачів "Рівнегаз Збут" сягнула 253 млн гривень. Серед них отримувачі державної соціальної допомоги заборгували за спожитий природний газ 122 млн гривень - повідомила пресслужба компанії.

У серпня пожвавила свою роботу зі стягнення заборгованості за послуги теплопостачання Державна виконавча служба. Фахівці ТОВ “Рівнетеплоенерго” впочали виїжджати за адресами боржників, по яких відкриті в суді виконавчі провадження, у складі мобільних груп із представників ДВС та поліції. Проводиться опис та вилучення майна, накладення арештів та заборон на відчуження. А ще виявляється, що деякі неплатники цілком платоспроможні, ще й доволі заможні люди. Як, наприклад, відомий у Рівному підприємець Б., чий борг за виконавчим провадженням становить понад 100 тисяч гривень. І чиє майно тепер під арештом до сплати боргу - інформує пресслужба ТОВ “Рівнетеплоенерго”.

Тим часом, за даними Державної служби статистики України, за 2018 рік загальний борг населення за комунальні послуги зріс на 70% і зараз становить уже 55,6 млрд грн. Причому накопичення заборгованості триває...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чи призначать субсидію на наступний період, якщо є борг?
Борги за комунальні послуги: Автоматичного нарахування пені не буде
Квартира ваша, а борги чужі: На що звернути увагу при купівлі помешкання

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ