Ми у Facebook
03.09.2019, 11:42

Музичний фонтан Рівного "одягли" в пінну шапку(+ФОТО)

Фото Радіо Трек

Мешканці Рівного сьогодні стали свідками дивної картини, вода у музичному фонтані, що на алеї Чайки, майже повністю була вкрита білою піною.
Щоб розібратися у причинах, на місце одразу була направлена бригада «Рівнеоблводоканалу», яка відповідає за обслуговування фонтану.

— Ця піна виникла, швидше за все, внаслідок того, що хтось вилив у фонтан миючий засіб або шампунь, — говорить головний інженер обласного водопостачального підприємства Андрій Грухаль. — Інших причин такого запінення води бути не могло.

За словами пана Грухаля, цей фонтан, як і великий навпроти готелю «Мир», хоч і обслуговує «Рівнеоблводоканал», все ж їх балансоутримувачем є міське управління житлово-комунального господарства. Тож, як буде усунута ця проблема, залежить саме від них.

— Єдиним вірним способом зараз було б спустити воду, очистити фонтан від піни і знову наповнити чистою водою. Впродовж усього періоду роботи центральних фонтанів на цей рік угодою та кошторисом було передбачено чотири скиди, промивки чаш і їх наповнення чистою водою. Усі вони вже використані. Востаннє проводили це до Дня Незалежності — 20 серпня. Ми про цю ситуацію вже повідомили балансоутримувача - управління ЖКГ. Тож тепер слово за ними, — підсумував Андрій Грухаль.

Фото: Зураб Кантарія
Фото: Зураб Кантарія


Варто зазначити, що попередньо завершити сезон роботи центральних фонтанів планувалося 5 вересня. Тоді фахівці «Рівнеоблводоканалу» мали провести останній скид води і розпочати роботи по консервації фонтанів на зиму. Тому, якби були несприятливі погодні умови, роботу музичного фонтану довелося б припинити достроково, оскільки міняти у ньому воду на кілька днів було б не доцільно. Однак напередодні обласне водопостачальне підприємство отримало лист від міського управління ЖГК із проханням продовжити роботу двох центральних фонтанів ще й на вересень. Зараз вирішується ряд організаційних питань. Тому не виключено, що вже найближчим часом запінений водограй буде спущений, промитий і знову наповнений чистою водою.





На правах реклами